[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=569]

1˙ Nogometaši Maribora začeli iz sredine igrišča.
5˙ Po petih minutah zaspane igre prvi kot za Olimpijo, vendar se pred vrati Jasmina Handanovića ni zgodilo nič omembe vrednega.
8˙ Do prvega strela na tekmi je prišel Maribor, vendar je žoga po strelu nekdanjega zmaja Dareta Vršiča zletela visoko na južno tribuno stožiškega stadiona.
12˙ Po dvanajstih minutah prvi nevaren strel tudi za Olimpijo: Šporar se je iz obrata lepo otresel svojega čuvaja, a je za las zgrešil in žoga je zletela mimo leve vratnice vrat Jasmina Handanovića.
23˙ Prva menjava pri Olimpiji. Zaradi poškodbe je Andraž Šporar svoje mesto na igrišču prepustil Dejanu Djermanoviću.
27˙ Igra se nadaljuje potem, ko so domači Green Dragonsi prvič prekinili tekmo zaradi pirotehničnih sredstev, ki so jih zmetali na igrišče.
35˙ GOOOOOOL! Imaš občutek, da Maribor igra dokaj nezainteresirano, potem se pa zgodi 35. minuta, ko Maribor rutinirano pride do vodstva. Po izgubljeni žogi ljubljanske obrambe je do nje prišel štajerski “Demba Ba” Jean Phillippe Mendy, ki je žogo lepo zavrnil Boharju, kateremu ni bilo težko zadeti v desni spodnji kot vratarja Aleksandra Šelige.
45˙ Glavni sodnik Damir Skomina je tekmo podaljšal za 4 minute zaradi krajše prekinitve sredi prvega polčasa. Prvi polčas je zasluženo pripadel Mariboru, ki je še enkrat več pokazal, zakaj je prezimil v Evropi. Ko se je zdelo, da Olimpija prevzema pobudo je Maribor v nekaj rutiniranih potezah prišel pred gol Olimpije in zatresel mrežo.


46˙ Nadaljevanje je obetalo boljšo predstavo predvsem Olimpije.
47˙ V 2. minuti nadaljevanja so igralci Olimpije na levi strani lepo izigrali mariborsko obrambo, a je kamerunskemu vezistu Etemeju v ključnem trenutku zmanjkalo zbranosti, tako da Handanović ni imel pretiranih težav pri ustavljanju tega strela.
50˙ Nato so zapretili tudi nogometaši Maribora, žoga pa je po strelu Fajića zatresla samo zunanji del mreže.
60˙ Nova obetavna akcija Olimpijinih igralcev, vendar se je Djermanović preveč zapletel, da bi lahko resneje ogrozil Handanovića.
61˙ Nova prekinitev sodnika Skomine zaradi pirotehničnih sredstev na igrišču.
75˙ Odlično je prosti strel z nekoliko desne strani izvedel Matija Škarabot, debitantski gol pa je z odlično obrambo preprečil Handanović.
75˙ GOOOOOOL! Če ga ne daš, ga dobiš. Po hitro izpeljanem protinapadu je Vršič lepo podal v kazenski prostor, kjer neoviranemu Fajiću ni bilo težko matirati Šelige.
87˙ Zadnji poizkus Olimpije, da bi resno ogrozila vodstvo Maribora, je po nespretnem posredovanju Rajčevića končal v vratnici.
90˙ Kar desetminutni sodniški podaljšek na rovaš daljše prekinitve v 61. minuti.
90+4˙ GOOOOOL! Zadnji žebelj v Olimpijino krsto. Podobna akcija, kot pri drugem zadetku Fajića, le da je tokat popolnoma neoviran streljal Mendy.
90+10˙ Konec tekme! Pod potegnjeno črto si je Maribor popolnoma zasluženo priigral visoko zmago nad večnimi rivali iz Ljubljane. 90 minut so kontrolirali igro. Ko je že izgledalo, da se Olimpija prebuja, je najprej zadel Bohar, nato pa še po obetavnem nadaljevanju v drugem polčasu Fajić. Maribor je bil v tej tekmi videti tako strašno, da Olimpija ni imela nikakršnih možnosti za presenečenje. Ljubljančani pa so na trenutke že kazali zametke boljše igre, kot v jesenskem delu. Je pa neizpodbitno dejstvo, da je Maribor v tem trenutku korak, dva pred konkurenco. Ta tekma je bila še pokazatelj več, zakaj so vijoličasti nogometni gospodar na slovenskem v zadnjih sezonah. V taboru Olimpije bo nedvomno velika okrepitev Matija Škarabot, ki je evropskega potenciala.

Avtor: Gašper Krvina

Foto: Aleš Cipot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…