Domžalčani so še drugič v tej sezoni premagali vijoličaste, ki v letošnji sezoni v prvenstvu ne kažejo predstav, kot so jih sposobni. Z zasedbo, ki jo premorejo, bi se morali dobesedno sprehoditi skozi ligo, a temu ni tako. Druge ekipe so se enostavno dvignile na višji nivo in uspele ‘prebrati’ šablonski Maribor, Domžalam je to, kot smo že zapisali, letos uspelo še drugič, tokrat kar v Ljudskem vrtu.


Po srečanju in veliki zmagi je bil izredno dobre volje tudi branilec Domžal Uroš Korun, ki je dejal: “Dosegli smo veliko zmago, saj vemo, da iz Ljudskega vrta redko kdo odhaja s tremi točkami. Z naše strani to ni bila igra, ki smo si jo želeli pokazati, saj smo se po hitrem zadetku povlekli nazaj in prepustili iniciativo Mariborčanom. Zdržali smo njihove nalete, a nekih večjih pritiskov iz njihove strani nismo čutili. Vsekakor je bila to izjemno težka tekma, ki smo jo uspeli uspešno pripeljati do konca.” Z zmago je prednost Domžal pred najbližjimi zasledovalci zrasla že na velikih devet točk, a Korun opozarja, da je prvenstvo še ni končano. “Prednost resda znaša devet točk, a se dobro zavedamo, da je prvenstvo še zelo dolgo, saj je za nami šele šestnajst krogov. Ne razmišljamo naprej in se posvečamo vsakemu naslednjemu nasprotniku, ki sledi. Cilji ostajajo enaki, kljub trenutnemu prvemu mesto. Zagotovo je naš primaren cilj uvrstitev v Evropo. Na Maribor in ostale nasprotnike se niti ne oziramo kaj prida. Igramo svojo igro in gremo svojo pot naprej,« je v mirnem tonu dejal centralni branilec Domžal.

Domžalčanom se štiri kroge pred koncem jesenskega dela prvenstva na rahlo že nasmiha naslov jesenskih prvakov in prezimitev na prvem mestu ligaške razpredelnice, saj ob Celju in Olimpiji igrajo še z Radomljami in Gorico, ekipama, ki se nahajata pri dnu lestvice.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…