Olimpija je danes prekinila sodelovanje s športnim direktorjem Sašom Udovičem, ki se s tega položaja poslavlja po vsega štirih mesecih.


Vodstvo ljubljanske Olimpije danes sporoča, da je prekinila sodelovanje s športnim direktorjem Sašom Udovičem. Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Sašo Udovič je funkcijo športnega direktorja ljubljanskega kluba zasedel ob koncu lanskega leta, natančneje 9. decembra, danes pa po manj kot štirih mesecih dela že zapušča zeleno-bele. »Vodstvo kluba je ocenilo, da je takšna odločitev v tem trenutku najboljša za klub ter vse sile in energijo usmerilo v čim uspešnejši zaključek prvenstva in pripravo temeljev za ponovni rezultatski in siceršnji vzpon Olimpije. Sašu Udoviču želimo veliko uspeha v prihodnje,« so pri ljubljanskem prvoligašu zapisali v uradnem sporočilu.

[pullquote]

Če me odgovorni ne bodo podprli pri menjavi trenerja, bom jaz tisti, ki se bom poslovil. Ali bo torej odšel Kosanović ali jaz. Za to odločitvijo stojim in si zagotovo ne bom premislil.

Športni direktor nogometnega kluba Olimpija Sašo Udovič. 

[/pullquote]

Olimpiji v tej sezoni ne gre in ne gre, saj je po petindvajsetih krogih z 32 točkami na skromnem sedmem mestu, torej daleč od mest, ki zagotavljajo sodelovanje v evropskih tekmovanjih. Ker pa za Rudarjem, ki je na tretjem mestu, zaostaja velikih 11 točk, je zadnjo možnost za igranje v Evropi imela v pokalnem tekmovanju, kjer pa jo je v polfinalu izločil aktualni državni prvak Maribor. Zaradi slabih rezultatov športni direktor ni bil najbolj zadovoljen z delom srbskega stratega Milorada Kosanovića, zato se je že nekaj časa prizadeval za njegovo zamenjavo in predsedniku kluba Izetu Rastoderju postavil ultimat, da naj klub zapusti Kosanović, v nasprotnem primeru pa bo odšel sam. ”Rezultati kažejo, da so potrebne spremembe. Čim prej. Da ne bo pomote, s trenerjem Kosanovićem imam korektne osebne odnose in nisva sprta, kot se je pisalo in govorilo, a po takšnih rezultatih bi moral dobiti priložnost nekdo drug. Prišel je čas, ko se ne sme več zamujati, niti dneva ne, saj je treba delati za naprej, za prihodnjo sezono. Zato bom predlagal zamenjavo trenerja. Mislim, da je to v domeni moje vloge, o tem pa bo odločala uprava. Njen odziv pričakujem kmalu,” je o težavah v klubu povedal Udovič, ki je tudi opozoril, da pri svojem delu nima popolne podpore in ima velikokrat zavezane roke, saj se sooča s pomanjkanjem popolne avtonomije športnega direktorja, zlasti pri vprašanjih o stroki in kadrovanju.

Kdo bo morebitni novi naslednik na položaju športnega direktorja Olimpije, še ni znano. Velika verjetnost pa je, da bo klub do konca sezone operiral kar brez človeka, ki bi bil neposredno zadolžen za odločitve v športnem delu ekipe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…