Domžalčani so tudi uradno potrdili milijonski prestop Jana Repasa v francoski Caen. Vendar pa bo 20-letnik še moral malo počakati na odhod v Normandijo, saj bo sprva še oddelal povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo med Domžalami in Marseillom, ki bo na sporedu prihodnji četrtek.


Čeprav so francoski mediji poročali, da se bo mladi up slovenskega nogometa v Normandijo podal že dan po prvi kvalifikacijski tekmi proti nekdanjim evropskim prvakom, je sedaj tudi uradno postalo jasno, da bo Repas Domžalam pri poizkusu zgodovinskega preboja v skupinski del pomagal tudi na povratnem srečanju.

Danes lahko tudi mi z velikim veseljem potrdimo, da bo Jan Repas svojo kariero nadaljeval v Franciji pri Caenu. Veselje je še toliko večje, ker se nam je uspelo dogovoriti, da Jan ostaja z nami do petka in bo tako lahko pomagal ekipi na povratni tekmi v Marseillu. Odlog pri potrditvi prestopa je bil posledica dogovora klubov, da bo Jan prišel že v ponedeljek, a je bila Janova velika želja, da z nami zapre poglavje kvalifikacij za evropsko ligo. S to prošnjo smo se obrnili na francoski klub in slednji nam jo je ugodil, za kar se jim v svojem in Janovem imenu iskreno zahvaljujem.Odškodnina je visoka, višja od milijona evrov. Sicer so razlike v detajlih, a v tem primeru gre za dogovor, ki je zelo podoben in primerljiv s prestopoma Daliborja Stevanovića in Branka Ilića v Španijo ter se tako uvršča v sam vrh lestvice največjih klubskih prestopov v zgodovini. Še večje priznanje za naš klub pa je ta prestop zaradi dejstva, da je Jan član NK Domžale že od svojega 7. leta starosti.'” je za klubsko spletno stran zadevo potrdil športni direktor rumeno-modrih Matej Oražem.

Repas bo zadnjič v dresu Domžal na domačih tleh nastopil v nedeljo proti Aluminiju, ko bo v domžalskem športnem parku tudi krajšla slovesnost ob slovesu igralca, ki je član kluba že od 7. leta starosti. Vstop na tekmo bo prost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…