Ugibanja o nadaljnji usodi goriškega prvoligaša so končana. Klub bo v naslednjih sezonah tesno sodeloval z italijanskim prvoligašem Parmo, ki bo z izdatnim finančnim vložkom poskrbel za vrnitev Gorice na steze stare slave. Prva poteza Italijanov je že znana in to bo zamenjava na trenerskem stolčku. Nov trener Gorice bo tako postal bivši reprezentant Italije in legenda kluba iz dežele Emilije – Romanje, Luigi Apolloni.


Pogodba naj bi bila sklenjena za štiri leta, proračun ekipe Gorice pa se bo gibal med milijon in poldrugim milijonom evrov. V ta proračun je vključen tudi dolg Gorice, ki naj bi znašal približno tristo tisoč evrov. Igralci Gorice naj bi že prejeli tri zaostale plače, izplačilo dveh zaostalih plač pa se pričakuje v prihodnjih dneh. Trener bo postal bivši italijanski reprezentant Luigi Apolloni, njegov pomočnik pa bi naj bil dosedanji trener Miran Srebrnič.

Za pričakovati je tudi, da se bo med poletnim prestopnim rokom Gorica okrepila z nekaterimi igralci Parme, ki so v svojem matičnem klubu postavljeni na stranski tir in ne dobivajo veliko priložnosti za igranje. Navkljub temu bi naj jedro ekipe pri Novogoričanih ostalo podobno zdajšnjemu. V Gorici se obeta tudi ustanovitev rezervne ekipe, ki bo igrala v nižjih ligah in preko katere se bodo kalili mladi nogometaši.

Luigi Apolloni je v svoji karieri igral za Lodigiani, Pistorese, Parmo in Verono. Za Parmo je igral od leta 1987 do leta 2000. Za italijansko reprezentanco je odigral 15 mednarodnih srečanj med letoma 1994 in 1996. Kot trener pa je vodil tri ekipe in sicer Modeno, Grosseto ter Gubbio. Omeniti velja, da naj bi zdajšnji pomočnik trenerja Debenjak postal novi trener Brd, ki naj bi imeli željo nastopiti v 2. SNL. V začetku avgusta bo Parma prišla tudi v Gorico in odigrala prijateljsko tekmo z domačini.

V naslednjih dneh bo zanimiv tudi razplet zgodbe o usodi Dejana Žigona in Mihe Gregoriča. Vodstvo Gorice trdi, da sta oba nogometaša še vedno pogodbeno vezana na štirikratne državne prvake. Na drugi strani predsednik SPINS-a Dejan Stefanović trdi, da sta tako Žigon kot Gregorič prosta nogometaša. Več o tem primeru si lahko preberete na tej povezavi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maks Barišić želja dveh slovenskih klubov

Sezona Prve lige Telemach je v polnem ritmu. Bliža se zimski premor, kar pomeni, da se bo …