Ugibanj o tem kdo bo novi trener Maribora je konec. To bo postal nekdanji svetovni prvak Mauro Camoranesi, ki se bo v štajersko prestolnico preselil iz Sežane in je z vijolilčastimi podpisal pogodbo do leta 2023.


Camoranesi je v zadnjem uspešno vodil Tabor in se je s Primorci veselil obstanka v ligi. Triinštiridesetletni v Argentini rojeni Italijan je v minuli sezoni bil zelo uspešen tudi v medsebojnih dvobojih priti Mariboru, saj je Tabor na zadnjih treh obračunih proti 15-kratnim državnim prvakom dvakrat zmagal in enkrat remiziral. Prav obe domači zmagi Kraševcev sta posebej odmevali, saj je Tabor obakrat slavil z visokih 4:1.

“Izredno vesel in ponosen sem, da nam je uspelo skleniti dogovor. To je v tem trenutku dobra odločitev za NK Maribor, saj dobimo svetovnega prvaka, zmagovalca v Serie A. Mauro Camoranesi je osvajal lovorike in bil uspešen tudi na najvišjem nivoju, kar je za nas v tem obdobju zelo pomembno. Njegova prva trenerska postaja v Evropi je bila v Sežani, naslednja stopnica pomeni dobro odločitev zanj, pri tem pa velja izpostaviti podatek, da je Mauro izbral Maribor,” je odločitev o izboru novega trenerja pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

“Vesel sem, da smo sklenili dogovor. Maribor sprejemam kot velik izziv, ki se ga veselim. Dobro se zavedam, kaj pomeni Maribor v slovenskem prostoru in prišel sem, da nadaljujemo uspešno zgodbo. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi izoblikujemo ekipo, ki bo spet igrala vodilno vlogo v državi. Temelji so dobri, osnova moštva je dobra in gremo delat,” je po podpisu pogodbe za spletno stran vijoličastih dejal novi trener v Ljudskem vrtu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura ostala brez stebra obrambe

Že pred tekmo z Olimpijo to preteklo soboto je navijače črno belih lahko skrbela odsotnost…