Danes je postalo uradno, da bo bivši italijanski reprezentant in legenda Parme Luigi Apolloni vodil Gorico v sezoni 2013/14. S tem so bila ovržena tudi ugibanja nekaterih medijev v zadnjem času, da pri italijanskem prvoligašu Parmi ne mislijo resno pri svojem sodelovanju z Goričani. Apollonijeva pomočnika bosta Bruno Redolfi in dosedanji trener Milan Srebrnič.


Apolloni je svojo trenersko kariero začel pri Modeni in kasneje v nižjih italijanskih ligah vodil še Grosseto, Gubio in Reggiano. Pred tem je igral na položaju branilca in večino svoje igralske kariere preživel pri Parmi, s katero je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja osvojil dva pokalna in en superpokalni naslov ter kar štiri evropske pokalne naslove. V sezoni 1996/97 je bil najbližje osvojitvi “Scudetta”, vendar sta takrat Parmi za prvi naslov italijanskih prvakov zmanjkali le dve točki. Apolloni je bil član Parme kar trinajst let in je za “križarje” zbral 304 ligaške nastope, kar ga uvršča na tretje mesto klubske lestvice. Za izbrano vrsto Italije je pod vodstvom selektorja Arriga Sacchija zbral 15 nastopov in je leta 1994 sodeloval pri osvojitvi drugega mesta na SP v ZDA.

Goričani so pod vodstvom novega trenerja danes že opravili prvi trening, in sicer v italijanskem kraju Collecchio, kjer se nahaja trening center Parme. Ob Redolfiju in Srebrniču bosta del strokovnega kadra pri Gorici tvorila še Massimilano Nardecchia, ki bo skrbel za kondicijsko pripravljenost igralcev in legenda kluba Borut Mavrič, ki je za Gorico zbral 220 nastopov v Prvi Ligi in bo skrbel za trening vratarjev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…