Namigovanja nogometne javnosti, da sta napovedana novinca v taboru vijoličastih nogometaša novomeške Krke, Matko Obradović in Martin Kramarič, so tudi uradno potrjena s strani obeh klubov.


Dvojec se je z vodstvom mariborskega prvoligaša dogovoril za triletno pogodbo. Razloge za prihod obeh nogometašev je za klubsko spletno stran obelodanil Zlatko Zahović, športni direktor vijoličastih: “Iskali smo še enega vratarja, nekoga s prvoligaškimi izkušnjami, saj ob vseh tekmovalnih obveznostih, ki so pred nami, ne moremo v nadaljevanje sezone z dvema vratarjema. Izbran je Matko Obradović. Ne smemo pa pozabiti, da naša uvrstitev med najboljše evropske klube pomeni, da bodo tudi mladinci igrali Ligo prvakov. V tej smeri se je iskala rešitev in pripeljali smo Martina Kramariča, ki je že igral tudi članske tekme v prvi ligi. Gre za nadarjenega igralca, ki bo kandidat za mladinski pogon, za ekipo B in potencialno tudi za prvo ekipo.”

Mladi Kramarič, ki šteje vsega 16 let, ima za sabo kljub mladosti že 15 prvoligaških preizkušenj, na katerih je dosegel tri zadetke in še dve asistenci. 23-letni Dalmatinec Obradović, ki se je z odličnimi obrambami proslavil v lanski sezoni, ko je bil izbran tudi za vratarja sezone, pa ima za sabo 43 prvoligaških tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…