Po odhodih Kodermana, Baturine, Šturma in Vidakovića je v vijoličnem taboru nastopil čas za prvi zimski prihod. Iz Domžal se je na Ljudski vrt preselil Arnel Jakupović, ki je s 16-kratnimi državnimi prvaki podpisal pogodbno do konca sezone 2024/25.


24-letnik z avstrijskim potnim listom ima za seboj pestro nogometno pot. Austria Dunaj ostaja zapisana kot najpomembnejša začetna postaja v karieri, iz katere je po desetih letih v odšel v Middlesbrough. Dobre predstave v dresu mlade ekipe angleškega velikana so mu prislužile prestop v Empoli. V dresu Empolija je pri 18 letih zabeležil debitantski nastop v Serie A, vmes bil na mladinski posoji pri Juventusu, v članski konkurenci pa pri Sturmu. Tudi v Slovenijo je leta 2019 najprej prišel na posojo, nato pa postal stalni član Domžal, v dresu katerih je na 124 tekmah zabil 39 golov in se podpisal pod 15 asistenc.

“Vesel sem, da smo sklenili dogovor in sem podpisal pogodbo z NK Maribor. Lažje je priti v novo okolje, ki ga dobro poznaš. Na nasprotni strani je bilo vedno težko igrati, a je prav tako izzvalo dodaten motiv, saj se vsi dobro zavedamo, kaj pomeni Ljudski vrt in največji klub v državi. Sicer nisem začel priprav z Domžalami, a sem ves čas samostojno vadil in sem pripravljen ter se lahko takoj pridružim novim soigralcem. Potreboval bom nekaj časa, da se vrnem tudi v tekmovalni ritem, vendar komaj čakam, da začnem novo zgodbo. Pridobil sem že precej izkušenj med dosedanjo kariero, znajdem se v vlogi napadalca, a tudi v ofenzivnem delu zvezne vrste in storil bom vse, da pomagam moštvu po najboljših močeh,” je po prihodu v Maribor povedal Jakupović, ki je danes dopoldne že opravil prvi trening z novimi soigralci.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Anže Mlakar
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljani gostujejo v Celju, Mariborčani v Gorici, današnji spored pa se bo zaključil v Kopru

Dane s bodo na sporedu tri tekme 29. kroga Prve lige Telemach, na prav vseh pa bomo lahko …