Kot smo že poročali včeraj je Maribor danes okrepil Alen Dizdarević. Izjemno talentirani 18-letni vezist se je v vrste Maribora preselil iz zagrebškega Dinama, kjer je pri svojih rosnih letih igral za drugo oziroma mladinsko ekipo Dinama. Z vijoličastimi je podpisal pogodbo do leta 2025.


“Naša naslednja poteza je naložba za prihodnost. Med osrednjimi cilji prihodnjega delovanja ostaja vključevanje fantov iz naše nogometne šole k članskemu moštvu, ki so si nabirali nove, dragocene izkušnje tudi med uvodnim delom priprav. Tine Čuk in Luka Poredoš sta kot najaktualnejša pokazala pot, pozorno bomo spremljali nadaljnji razvoj vseh posameznikov, skušamo pa tudi dopolnjevati mlajše selekcije in tako smo izkoristili priložnost, da pripeljemo v Ljudski vrt nadarjenega igralca iz mladinskega pogona zagrebškega Dinama. Alen Dizdarević je bil polnih deset let del tamkajšnje nogometne akademije in verjamemo, da lahko pri nas uspešno nadaljuje razvojno pot. Najprej kot del selekcije U19, nato tudi članske ekipe. Ob sklenitvi dogovora z Dinamom smo z Alenom podpisali triletno pogodbo,” je povedal športni direktor Marko Šuler.

“Verjamem, da sem povlekel pravo potezo. Za menoj je deset prijetnih let pri Dinamu in zdaj je čas za nov izziv. Zavedam se, kaj pomeni Maribor v tukajšnjem prostoru, ocenil sem, da je slovenska liga zelo dobra naslednja stopnica na razvojni poti. Prišel sem v urejen, uspešen klub, vsi so me lepo sprejeli. Lahko še igram eno sezono pri mladincih, kar bo dobrodošlo spoznanje za prilagajanje. Za mlade igralce je dobro poskrbljeno, v klubu omogočajo priložnost fantom iz nogometne šole tudi v članski konkurenci. Želim pokazati, kar zmorem, skušal bom upravičiti zaupanje in verjamem, da lahko gre moja razvojna pot v želeno smer,” je za uradno klubsko stran Maribora povedal mladi Dizdarević.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper je prebudil Kotnika, priznanje za igralca kroga ponovno roma na Primorsko

Drugič v tej sezoni je igralec kroga v Prvi ligi Telemach postal Andrej Kotnik. Ob visoki …