Kot se je že nekaj časa špekuliralo in ugibalo je sedaj končno postalo uradno, Anders Vombergar ni več član aktualnih državnih prvakov, saj so pred nekaj trenutki iz ruskega prvoligaša Ufe potrdili, da je robustni napadalec podpisal sodelovanje z njimi.  Kot smo sicer izvedeli iz naših virov, Anders Vombergar ni bil najbolj navdušen nad selitvijo v Rusijo, a je prevladala želja vodstva Olimpije.


Vombergar, se je v Ljubljano preselil avgusta 2017 in je bil pri predsedniku zmajev Milana Mandariću, kljub dobrim predstavam, večkrat na stranskem tiru zmajev. Že v januarju je bil priljubljeni Vombi blizu odhoda iz slovenske prestolnice, a je takrat Mandarić poudaril, da Vombergar ostaja zmaj. Tokrat pa bi naj Rusi odločanje nastopili pri prestopu, zaradi vse glasnejših nesoglasij na relaciji Vombergar – Mandarić, pa je kot kaže predsednik zmajev le popustil in se odločil Vombija prodati ruskemu prvoligašu.

Vombergar  se je v Rusiji tako pridružil Bojanu Jokiću in Lovro Bizjaku. Ufa se trenutno sicer v ruskem prvenstvu nahaja v nevarnih vodah, saj zaseda 14. mesto od 16 ekip.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…