V švicarskem Nyonu so na sedežu Uefe izžrebali pare prvega kvalifikacijskega kroga za uvrstitev v evropsko ligo. Žreb je trojici slovenskih klubov bil zelo naklonjen.


Pokalni zmagovalci iz Murske Sobote so bili edini slovenski predstavnik, ki je bil med nenosilci. Mura se je na žrebu izognila Norvežanom in Madžarom ter je za nasprotnika dobila estonsko ekipo Nomme Kalju. Dvoboj bi naj bil odigran v gosteh.

Mariborčani bodo v prvem krogu imeli relativno lahko nalogo. Vijoličasti bodo, predvidoma na domačem terenu, gostili zmagovalca kvalifikacijskega para med severnoirsko ekipo Colerain in La Fiorito iz San Marina.

Ljubljanska Olimpija je za nasprotnika dobila islandski Vikingur Reykjavik, ki je v sezoni 2015/16 že igral proti slovenskemu predstavniku. Islandci so takrat v dveh tekmah s skupnim rezultatom 3:2 ugnali Koper. Dvoboj bi naj predvidoma bil odigran v Stožicah.

Dvoboji bodo na sporedu 27. avgusta, do takrat pa lahko zaradi znanih razmer okrog koronavirusa še pride do sprememb med domačo in gostujočo ekipo. Prav tako je mogoče, da se bodo obračuni igrali na nevtralnem terenu v tretji državi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…