Italijanski prvoligaš Udinese se je odločil, da zopet odigrajo prijateljsko srečanje s slovenskim prvoligašem. Tokrat so gostovali pri Domžalčanih in ga premagali z 1:0. Odločilni zadetek je v 37. minuti dosegel Ranegie.


NK DOMŽALE 0:1 UDINESE
Strelec: Renagie (38)

NK Domžale: Prvi polčas: Vidmar, Skubic, Zec, Požeg Vancaš, Vuk S., Parker, Majer, Janža, Jelar, Korun, Husmani. Drugi polčas: Balažič, Ljubovič, Vuk G., Pihler (76 Gorenc) Mijič, Gabrić, Kous (89 Rudonja), Dobrovoljc, Balkovec, Banovic, Maksimovic.
Udinese: Scuffet (87 Meret), Widmer, Dos Santos, Bubnjić, Bruno Fernandes, Neuton, Jadson, Merkel, Mlinar, Zielinski (65 Rovini), Ranegie. Trener: Viviani

Italijanski prvoligaš Udinese je v Domžale pripotoval z drugo ekipo. Domžalski strateg Luka Elsner pa se je odločil, da na prijateljski tekmi preizkusi vse igralce. V prvih dvanajstih minutah je približno 200 gledalcev videlo previden začetek obeh ekip brez pravih priložnosti. Pri Italijanih je z razdalje poizkušal Merkel, za Domžale pa je dvakrat streljal Požeg Vancaš, a so gostje uspešno blokirali oba strela. V 15. minuti pa prva priložnost za Udinese. Gostje so prišli do kota z desne strani. Po predložku Mlinarja v kazenski prostor je Bubnić z glavo meril mimo desne vratnice. Čez 8 minut se je za močan strel 25 metrov od vrat odločil Borges Fernandes, a se je izkazal vratar Vidmar, ki ni imel težav z obrambo. Takoj v naslednji minuti so gostje izpeljali nevaren napad, po podaji Merkla je do strela prišel Alves, ki je meril mimo desne vratnice. Po dobre pol ure igre so se domači otresli začetne treme in pritiska in zaigrali bolj odločno. V 31. minuti je Parker priboril prosti strel 25 metrov od vrat Udineseja. Predložek pred vrata je poslal Požeg Vancaš, v stranski avt pa je odbil Bubnić. Čez dve minuti so do prostega streli prišli tudi Italijani. Mlinar je izvajal prosti strel na polovici Domžal. Nevaren predložek pred vrata je uspešno odbil Vidmar. Na drugi strani je Parker pobegnil po levi strani. Na levem robu kazenskega prostora je podal pred vrata, kjer je bil za las prepočasen Slobodan Vuk. V 37. minuti so Domžalčani izpeljali lepo akcijo. Skubic je prodrl po desni strani. Poslal je nizek predložek na prvo vratnico, kjer je do strela prišel Parker. Prvič žoge ni dobro zadel, v drugo pa je meril za las mimo leve vratnice. To je bila najlepša priložnost na tekmi. V naslednji minuti pa so gostje dosegli zadetek. Udinese je izpeljal akcijo na polovici Domžal. Na vrhu kazenskega prostora je do strela prišel Ranegie. Žoga je zadela Koruna, spremenila smer in končala v spodnjem desnem kotu domačih vrat.

V 2. polčasu je domači trener Luka Elsner na zelenico poslal novo enajsterico igralcev, medtem ko pri gostih ni bilo sprememb. V 51. minuti je zaradi prekrška nad Gabrićem rumeni karton prejel Bubnić. Prosti strel slabih 30 metrov od vrat je izvajal Mijić. Močan strel v spodnji levi kot gostujočih vrat je odlično odbil vratar Scuffet. Čez pet minut pa so Italijani zapravili najlepšo priložnost za povišanje vodstva. Udinese je izpeljal akcijo po levi strani polovice Domžal. V kazenski prostor je prodrl Zielinski, ki je meril v dolgi kot, a je zadel vratnico. potem se je tekma razživela, priložnosti tako na eni kot na drugi strani. Najprej so zapretili Domžalčani, Mijić je priboril prosti strel na levi strani polovice Udineseja. Kous je poslal predložek pred vrata, kjer pa je odbil Ranegie. Takoj za tem je Udinese izpeljal hiter protinapad po levi strani. Pred vrata je prišel Rovini, ki je premagal tudi Balažiča, a je pred golovo črto izbil Dobrovoljc. Za konec pa so izjemno priložnost za izenačujoči zadetek zapravili domači. Goran Vuk je bil pri žogi na levem robu kazenskega prostora Udineseja. Poslal je nizko žogo na drugo vratnico, kjer je šel vratar Scuffet v prazno. Gabrić je uspel streljati, a je na golovi črti izbil Santos in tako so gostje slavili minimalno zmago v Domžalah.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …