Domžalčani tudi po četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije ostajajo na vrhu razpredelnice. Moštvo trenerja Luke Elsnerja v novi sezoni navdušuje z izredno disciplinirano igro, ki nasprotniku ne dovoli razviti napadalne igre, kar se kaže tudi ob pogledu na prejete zadetke. Domžalčani jih namreč v novi sezoni še niso prejeli in tako z optimizmom, a realno gledajo v nadaljevanje sezone.


“Še sami komajda verjamemo, da nam gre tako dobro. Kljub temu ne sanjamo in se zavedamo, da še veliko stvari ni na želeni ravni. Glede na pripravljalne tekme, na katerih nismo niti enkrat ohranili mreže nedotaknjene, smo pravočasno naredili miselni preskok. Generalka pred prvenstvom proti Metalurgu je bila eden od odločilnih faktorjev, saj smo se zbudili in se zavedli napak, ki smo jih delali na prejšnjih tekmah. Še naprej moramo trdo delati, saj je to edina pot do uspeha,” je o uspešnem začetku nove sezone za klubsko spletno stran spregovoril Nejc Vidmar, ki je zaenkrat najuspešnejši vratar Prve lige Telekom Slovenije, saj na štirih tekmah ni prejel zadetka. 25-letni Ljubljančan je z zadnjo tekmo minule sezone nepremagan že 450 minut, že proti novomeški Krki pa ima v soboto priložnost, da izboljša klubski rekord Darka Brljaka, ki je bil v sezoni 2010/11 nepremagan kar 537 minut. Če bo Vidmar tudi proti Krki zaklenil svoja vrata, bo postavil nov klubski rekord, a nekdanji mladi reprezentant Slovenije ostaja skromen in poudarja, da so za dosežek v veliki meri zaslužni predvsem soigralci: “Večkrat sem že poudaril, da je nedotaknjena mreža posledica odlične igre celotne ekipe. Na zadnjih štirih tekmah so veliko večino dela opravili igralci pred menoj. Imel sem le tri prave intervencije, vse ostalo pa so bila posredovanja, ki jih mora vsak vratar zanesljivo opraviti. V prvi vrsti gredo zahvale in zasluge soigralcem v polju.”

Foto: Lado Vavpetič
Erik Janža: “Nisem pričakoval takšnega začetka. Upam, da bo šlo tako tudi naprej!” (Foto: Lado Vavpetič)

Tudi Erik Janža, ki je na poziciji levega bočnega branilca v letošnji sezoni odigral vseh 360 minut, pravi da takšnega začetka ni pričakoval niti sam: “Nisem pričakoval takšnega začetka sezone. Vse je super in upam, da bo šlo tako tudi naprej. Obramba deluje odlično in če bomo v napadu izkoristili pripravljene priložnosti , se nimamo ničesar bati. Samozavestno gremo naprej,” je dejal 21-letni Prekmurec, ki se je ob Kamniško Bistrico preselil v začetku leta 2013 in se z odličnimi predstavami prebil vse do dresa članske izbrane vrste. Tudi nekdanji član Mure je v pogovoru za spletno stran kluba poudaril, da igralci ostajajo na tleh, obenem pa je razkril tudi recept za uspešne izide rumeno-modrih: “Ostajamo trdno na tleh. Tudi strokovno vodstvo vseskozi dela na tem, da nas rezultati ne ponesejo in da se še naprej obnašamo profesionalno. Razmišljamo, kot da nismo še nič naredili, zato v garderobi ni čutiti nobene evforije in prevzetnosti. Ko je na mesto trenerja prišel Luka, je bila prva prioriteta igra v obrambi. Pred njegovim prihodom smo prejemali preveč zadetkov, zato je bil prvi cilj trdnost v obrambi. Dolgo smo se ukvarjali s tem in sadovi trdega dela so sedaj vidni. V napadalnem delu ekipe pa imamo dovolj igralcev, ki znajo odločiti tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…