Nogometaši velenjskega Rudarja so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (1:0).


* Stadion Ob jezeru, sodniki: Borošak, Friš in Benc.
* Strelec: 1:0 Tučić (32.).
* Rudar: Radan, Kašnik, Pušaver, Tomašević, Arap, Ćosić, Hrubik, Krefl, Trifković (od 77. Kobiljar), Škoflek (od 68. Radić), Tučić (od 84. Pišek).
* Krško: Zalokar, Batarelo, Cetina, Kordić, Da Silva, Jandrek, Petrović (od 73. Sokler), Vojković (od 71. Štefulj), Volarič, Volaš, Vukušić (od 85. Perić).
* Rumeni kartoni: Tučić, Kašnik, Trifković; Kordić, Volaš, Da Silva.
* Rdeči karton: /.

Velenjski nogometaši so v boju za obstanek prišli do pomembne zmage proti neposrednemu tekmecu Krškemu. Ta je bil v drugem polčasu boljši tekmec, imel kar nekaj priložnosti, a vodstva knapov iz prvega polčasa ni izničil. Rudar se je tako Krčanom odlepil za šest točk in prekinil niz dveh porazov, na drugi strani pa so Krčani doživeli tretji zaporedni in šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

Nogometaši v obeh ekipah v prve pol ure niso ponudili razburljivega dogajanja, priložnosti praktično ni bilo. Zato pa so iz prve prave zadeli Velenjčani, ko je z desne strani Robert Pušaver podal pred vrata, kjer je z glavo zadel Milan Tučić. Do konca polčasa sta obe ekipi sprožili še po en (prešibak) strel v okvir gola, s čimer pa vratarja Matej Radan in Marko Zalokar nista imela nobenih težav.

V uvodu drugega dela so bili podjetnejši Krčani, ki so si priigrali dve polpriložnosti, obakrat so preslabo streljali z glavo (Ante Vukušić, Ante Kordić). Vukušić je poskusil tudi v 51. minuti, a tudi takrat neuspešno. V 63. minuti je znova poskusil še Kordić, ki je prišel pred Radana, a malo preblizu, tako da mu je velenjski vratar strel blokiral. Deset minut pozneje je bil blizu spet Vukušić, z ramo je žogo poslal malo mimo gola.

Rezervist domačih Dominik Radić je v 75. minuti po dolgem času poskrbel za velenjsko priložnost, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo leve vratnice, v 90. pa je njegova poskusa obranil Zalokar. V 80. minuti je prvič na tekmi nase opozoril še izkušeni krški vratar Dalibor Volaš, toda tudi on je z glavo za malenkost zgrešil cilj.

Velenjčani bodo v 22. krogu v nedeljo gostili Muro, Krško pa Celje.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…