V nedeljo si bosta v Kranju nasproti stala domači Triglav in rumeni iz Domžal. Triglavani so bili v Mariboru po vodstvu z 0:1 poraženi, medtem ko Domžalčani na zadnjih petih srečanjih niso izgubili, ob zmagi so štirikrat remizirali.


Kranjčani bodo tako odigrali zadnji domači dvoboj pred zimskim premorom, v taboru Gorenjcev se zavedajo pomembnosti vsake osvojene točke. Do konca tega dela sezone bodo skušali povečati prednost red zadnjeuvrščenimi in mirneje vstopiti v nadaljevanje sezone: “O zimskem premoru pravzaprav ne razmišljam, saj moramo do takrat še marsikaj postoriti. Vse je podrejeno temu, da do devetega decembra opravimo kar največ dobrega, da igramo najbolje in zberemo največ točk. Stremimo k agresivni in atraktivni igri, po omenjenem datumu, ki prinaša zadnjo tekmo tega dela sezone, pa bo veliko časa, da potegnemo črto, analiziramo položaj in vse skupaj nadgradimo za drugi del prvenstva,” je pred nedeljskim srečanjem dejal trener bordo-rdečih, Dejan Dončić. Tokratni nasprotnik se sicer nahaja tri mesta višje, vendar ima vsega šest točk prednosti pred domačini. 

Gostje imajo svoje načrte in bodo gotovo poizkusili podaljšati niz nepremaganosti na šest tekem ter z zmago morda preskočiti na tretje mesto. “Veselimo se novega ligaškega obračuna, ki bo tudi eden zadnjih v tem koledarskem letu. Zadnje tekme nas lahko navdajajo z optimizmom, saj smo prikazali nekaj zelo dobrih predstav. Točkovno morda nismo bili tako uspešni, kot bi si želeli, a smo vseeno v dobrem nizu in tako ostajamo blizu vrha. Upamo in verjamemo, da lahko nove tri točke vknjižimo že v nedeljo, ko nas čaka precej zahtevno gostovanje v Kranju. Serijo neporaženosti si želimo podaljšati z zmago, ki pa zagotovo ne bo lahko dosegljiva,” je s pozitivnim nizom zadovoljen tudi domžalski vezist Žan Žužek. Domžalčani se lahko pohvalijo tudi z boljšim razmerjem v Športnem centru Kranj, kjer so slavili osem zmag, trikrat remizirali in doživeli zgolj dva poraza. 

Kranjčani bodo poizkusili potrditi zmago na zadnji domači tekmi, ko so ugnali Krško, konkurenta v boju za obstanek. Nogometaši Domžal so gotovo pričakovali boljši izkupiček točk v dosedanjem delu sezone, vendar za tretjim mestom zaostajajo vsega dve točki. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…