[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=574]

21. krog Prve lige Telekom Slovenije so v Kranju zaključili nogometaši Triglava in Zavrča. Zadnjeuvrščeni Triglav je z borbeno igro slavil zmago s 3:1 in napovedal srdit boj za obstanek. Za domače so zadeli Luka Majcen, Matej Poplatnik in Ajdin Redžić, častni zadetek za goste pa je dosegel Kelenc.


Nogometaši Triglava in Zavrča so v nedeljo odigrali šele tretje prvenstveno srečanje. V jesenskem delu sezone so vseh šest točk pospravili gostje iz Haloz, ki so bili dvakrat boljši z 2:1. Toda obe ekipi sta v zimskem premoru doživeli nekaj sprememb. Iz Kranja so odšli so Nukić, Stjepanović, Đajić, Boben in Bubanja, ki jih bodo poizkušali nadomestiti Šiljeg, Marinkovič, brata Poplatnik ter povratnik Brajič. Zavrč so zapustili Sreš, Kouter, Mihelič, Benko in Roj, prišli so Težak, Smrekar in Vaš. Gostje so v Kranj prišli brez kapetana Sandija Čeha, kaznovanega Golubarja in Roškarja, medtem ko v taboru domačih trener Brkić nima težav s poškodovanimi ali kaznovanimi igralci.

Kranjčani so tekmo začeli silovito, saj so povedli že s prvim strelom na vrata. Mrežo Zavrča je prvi zatresel Luka Majcen, ki se je v drugi minuti po podaji Ajdina Redžića iz kota najbolje znašel v gneči v kazenskem prostoru. Že v naslednjem napadu je do priložnosti prišel še Poplatnik, a je vratar Fink pravočasno stekel iz vrat. Čez štiri minute so domačini vodili že z 2:0. Šmit je podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je Majcen zgrešil celo žogo, njegovo napako pa je popravil Poplatnik in žogo pospravil v bližnji vratarjev kot. Zgodnji zaostanek dveh zadetkov je goste dobesedno presekal. V primerjavi z jesenskim delom sezone njihova igra ob razigranih Kranjčanih ni stekla, predvsem so bili nezanesljivi v zvezni vrsti. Po dobre pol ure igre je tempo nekoliko padel, domačini so se zadovoljili z vodstvom, zato pa so se začetnega šoka otresli gostje, ki so bili več pri žogi, toda še naprej so imeli težave s prenosom žoge v napad. prvi strel na domača vrata je v 29. minuti sprožil Šafarić, toda zadel je enega od domačih igralcev in v visokem loku skoraj presenetila vratarja Pelka, ki jo je s skrajnimi močmi izbil v kot. V drugi polovici prvega polčasa se je igra razživela. Najprej je v 39. minuti streljal Luka Majcen, to je bil zvit strel s kakšnih 35 metrov, ki je Finku povzročil precej težav. Nato pa je v 42. minuti Zavrč znižal na 2:1, ko je po podaji Jureta Matjašiča lepo zaključil gostujoči kapetan Doris Kelenc. V naslednji minuti pa njegov obetavni poskus po prostem strelu ni našel cilja

Drugi polčas so bolje začeli nogometaši iz Zavrča, toda Triglav se je uspešno branil, hkrati pa nasprotnika ogrožal s protinapadi. V 50. minuti bi lahko Alen Krcić povišal izid, toda preveč je okleval. Čet tri minute je glavni sodnik Matej jug poskrbel za razburjanje na domači tribuni, saj je kranjska “desetka” padla v kazenskem prostoru nasprotnika in namesto enajstmetrovke dobila rumeni karton zaradi simuliranja. V nadaljevanju so nekaj več od igre imeli gostje, a premoči na igrišču niso znali unovčiti. V 70. minuti pa hladen tuš za goste. Šmit je po lepem prodoru podal naravnost na glavo Redžića, ki je matiral nemočnega Finka. Že takoj v naslednji minuti so zapretili gostje, streljal je Josip Fuček, vendar za las mimo vrat. Kranjčani so od 82. minute igrali z igralcem manj, saj je domači rezervist Ernest Grvala prejel drugi rumen karton, kar je pomenilo predčasno pot v slačilnico. Gostje so v končnici tekme ob igralcu več želel priti vsaj do znižanja izida, a so imeli preveč težav v zaključkih napadov, zato tri nove točke za zmago zasluženo ostajajo v Kranju.

Napoved trenerja Brkića pred začetkom spomladanskega dela, da bo Triglav največje neznanka in presenečenje, se je danes uresničila. Kranjčani so s prenovljeno ekipo precej kompaktni in predvsem bolj učinkoviti v zaključkih akcij, medtem ko so bili nogometaši Zavrča zaradi slabe nepovezane vezne vrste nemočni, na trenutne celo apatični. Kako bo današnja tekma vplivala na obe ekipi, pa bo jasno že v naslednjem 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko bo Zavrč doma gostil neugodno Gorico, Triglav pa odhaja na težko gostovanje k Rudarju v Velenje.

Foto: Miran Alijagić

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…