Roltek Dob je z zavrnitvijo igranja med prvoligaši možnost neposrednega napredovanja ponudil Radomljanom, ki ima teden dni časa, da Nogometni zvezi Slovenije sporoči svojo odločitev. Na odgovor iz Radomelj z nestrpnostjo čakajo tudi v Kranju, kjer še niso povsem opustili misli na igranje med prvoligaši tudi v prihodnji sezoni.


“Vsekakor smo pripravljeni tudi na scenarij, da ostanemo še naprej prvoligaš. Predvsem nam daje dodaten motiv mlado moštvo, ki bi že v naslednji sezoni lahko pokazalo svojo veljavo,” je o možnosti prvoligaškega udejstvovanja v prihodnji sezoni za spletno stran kranjskega kluba še pred odločitvijo vodstva Doba spregovoril Beno Fekonja, predsednik Triglava. Prvi mož gorenjskih orlov meni, da izpad med drugoligaše ni poraz, klub se že pripravlja na igranje v 2. SNL, a Gorenjci tudi možnosti obstanka ne bi izpustili iz rok: “Dan po tekmi smo strokovnemu štabu in fantom podali jasne usmeritve za prihodnje. Finančna konstrukcija za naslednjo sezono se bistveno ne spreminja. Prav tako želimo zadržati glavnino ekipe in jo dobro pripraviti, saj bo šele prihodnja sezona podala oceno te sezone, ko smo šli hrabro v pomladanski del s pomlajeno ekipo. Le ti so si pridobili ključne izkušnje tekmovanja na najvišjem nivoju in jih bodo lahko še s pridom uveljavljali. Že v tem tednu želimo zagotoviti ogrodje članske ekipe, ki bo nosila ključno odgovornost. V novo sezono bomo vstopili tudi bistveno bolj sproščeni, saj bomo lahko nadgradili uigranost in s tem lažje uveljavljali našo igro.”

“Uspešni bomo lahko samo tako, da bomo to sezono čimprej pozabili in se posvetili delu v prihodnje. Pomembno je, da obstaja homogenost med igralci in strokovnim štabom. Brez te kemije ekipa ne bo funkcionirala,” je za spletno stran Triglava dodal Fekonja, ki je bil pred tedni ponovno izvoljen za predsednika kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…