[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=758]

V 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Triglav po zaslugi Uroša Palibrka z enajstih metrov ugnali Domžale. Z današnjo zmago so se Kranjčani točkovno izenačili z novomeško Krko, vendar pa so jo zaradi boljše gol razlike prehiteli na lestvici.


Prvi polčas v Kranju, kjer je Triglav gostil precej oslabljene Domžale, saj so zaradi poškodb manjkali Saša Aleksanser Živec, Slobodan Vuk, Nejc Skubic, Nemanja Maksimović in Aleks Pihler, ni ponudil kakšnih resnih priložnosti. Obe ekipi sta sicer nekajkrat prišli do obetavnih položajev, a pravega zaključka ni bilo. Domači so v 4. minuti zapretili preko Nejca Križaja, ta je poizkusil od daleč, žoga je počasi letela proti Vidmarju, ki je imel lahko delo. Po petih minutah pa je sledila obetavna domžalska akcija. Varovancem Siniše Brkića je največ težav povzročal hitronogi napadalec Joshua Parker, ki je odlično preigraval in za sabo pustil tri domače igralce, nato pa  podal na drugo stran do Sashe Aneffa, ki pa je slabo zaustavil žogo. V nadaljevanju so gledalci spremljali igro predvsem na sredini igrišča brez pravih akcij. Iz 20. minute velja omeniti uigrano akcijo gostov, strel Rudija Požeg-Vancaša pa je končal v domačem bloku. Šest minut pozneje je sledila hitra akcija Triglava, Luka Majcen je zamudil s podajo in tako je priložnost splavala po vodi. V končnici prvega polčasa so pobudo na terenu prevzemale vse boljše Domžale. Rudi Požeg Vancaš je lepo našel nekdanjega nogometaša Triglava Anžeta Jelarja, ta pa sam pred Darjanom Curanovićem v dveh poskusih ni znal žoge poslati v mrežo. Nekaj minut pozneje je Jelar Tokrat poizkusil s strelom od daleč, vendar je meril previsoko. Z enakim poizkusom je na drugi strani postregel tudi Poljanec. Tik ob koncu rednega dela pa je Triglav z bliskovitim protinapadom v režiji Uroša Palibrka ogrozil vrata Nejca Vidmarja, a so gostje sprva uspeli zaustaviti nalet nekdanjega člana Milana, nato pa je natančen predložek Vlada Šmita z glavo tik mimo vratnice poslal kapetan Alen Krcič.

Med polčasom je trener Brkič v slačilnici pustil Nejca Križaja, namesto njega pa je na teren stekel Ajdin Redžič. V uvodu drugega dela pa so domači hitro povedli. Triglav je izvajal prosti strel, podaja z desne strani je prišla v kazenski prostor, v gneči je najprej padel eden od nogometašev Domžal, potem pa naj bi Korun podrl Udoviča. Glavni sodnik Bojan Mertik je kljub protestom gostov brez obotavljanja pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Uroš Palibrk. V nadaljevanju so se po prejetem zadetku prebudili gostje, ki so vse sile usmerili v napad na domača vrata. V tem času je trener Luka Elsner opravil tudi dvojno menjavo. Namesto Jelarja in Husmanija sta priložnost dobila Jon Gorenc Stanković in Aladin Šišić. Natančno po uri igre je sledil hiter protinapad Kranjčanov, strel Majcna pa je končal preko vrat. Kmalu zatem je na drugi strani streljal rezervist Aladin Šišič, a tudi on mimo vrat. V 65. minuti pa lepa priložnost za Aneffa, ki je z glavo streljal prek vrat, blizu njega je bil tudi domači vratar Curanovič, ki je ravno dovolj oviral Urugvajca, da je slabo zadel žogo. Takoj v naslednjem napadu pa je na robu kazenskega prostora padel Jon Gorenc Stanković, toda sodnik mu je zaradi simuliranja pokazal rumeni karton. Dve minuti kasneje pa se je zatresel prečnik kranjskih vrat.  Do močnega strela je prišel Aneff, ki je streljal preveč po sredini tako, da je Curanovič žogo lahko odbil v prečko. Nato se je igra umirila, žoga pa je bila večinoma v posesti gostov iz Domžal, ki so napadale. V 75. minuti je sledila še ena lepa podaja Požeg-Vancaša, ki je podal v prazen prostor proti Aneffu, vendar je bil hitrejši Curanovič. Domači, ki so se bili osredotočeni na branjenje minimalne prednosti, so čakali predvsem na protinapade. Enega od teh so uprizorili tri minute kasneje, ko je domači kapetan Krcić prišel do strela, vendar je dobro posredoval domžalski vratar Vidmar. Takoj na drugi strani je bila lepa priložnost za Domžale. Požeg-Vancaš je atraktivno preigral domačo obrambo, nazadnje še vratarja Curanoviča, a bil nato primoran poslati predložek, ki pa ga njegovi soigralci niso uspeli pretvorili v izenačujoči zadetek. Sledilo je še nekaj napadov gostov, toda rezultat se do konca tekme ni več spremenil. Kranjčani so se ubranili vseh napadov in vknjižili peto zmago v sezoni.

Naslednja preizkušnja nogometaše Triglava, ki jih do zaključka sezone čaka ogorčen boj za obstanek v prvi ligi, čaka že v soboto, ko odhajajo v Zavrč. Domžale pa bodo doma gostile “italijansko” Gorico.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…