Na nedeljski večer smo v Stožicah spremljali zadnjo tekmo 4. kroga PLTS med domačo ekipo ljubljanske Olimpije in gosti iz Kranja. Po četrtkovem porazu Ljubljančanov na evropski zelenici je bilo pred tekmo največje vprašanje, ali bo Safetu Hadžiču uspelo ekipo motivirati za precej manj atraktivnega nasprotnika.


* Stadion Stožice, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci), Topolnik (Ljutomer), Bukovec (Lendava).
* Strelci: 0:1 Aliaga, 1:1 Vukušić, 2:1 Vukušić, 3:1 Menalo, 3:2 Tijanić, 4:2 Jurčević
* Olimpija Ljubljana: Vidmar, Samardžić, Bagnack, Jurčevič, Andrejašič, Tomić, Brkić, Savić, Menalo, Cekici, Vukušić. 
* Triglav: Čadež, Aliaga, Arh Česen, Mlakar, Rogelj, Kryeziu E., Kumer, Tijanić, Mertelj, Herić, Majcen

Po osvojeni zgolj eni točki Maribora v Murski Soboti so imeli zeleno-beli izvrstno priložnost, da svojo prednost na prvenstveni lestvici povišajo na 7 točk. Pred tekmo je pomočnik ljubljanskega stratega Nikica Milenković spomnil na lansko sezono: “Triglav nam je prejšnje leto naredil v stožicah kar nekaj težav, zato nasprotnika nikakor ne gre podcenjevati. Na igrišču moramo biti pravi. Če bomo, ne bomo imeli težav.”

Prvo nevarnejšo akcijo smo videli že v 2. minuti srečanja, ko so Ljubljančani kombinirali po levi strani. Do strela je prišel Savić, a je bil kranjski vratar Čadež na mestu. Olimpija je začela izjemno napadalno. Že takoj v naslednjem napadu je imel Cekici izvrstno priložnost za prvi zadetek na tekmi, ko je bil sam pred Čadežem, a je bil strel preslab in žoga ni našla poti v mrežo.

V 6. minuti se je po lepi podaji Tomića Savić prikradel za hrbet kranjske obrambe, a si je dal premočen predložek, tako da mu ni uspelo streljati na vrata gostujoče ekipe. 

Ofenziva Olimpije, prvi gol Triglava, hiter odgovor domačih

0:1 – Aliaga (15′)

Po 15. minutni ofenzivi igralcev Olimpije smo videli prvi zadetek na tekmi, a v mreži domače ekipe. Po strelu Mlakarja iz približno 18 metrov je Vidmar žogo odbil, a le do Aliage, ki je natančno zadel spodnji levi kot ljubljanskih vrat in popeljal goste v vodstvo. Olimpija pa je zelo hitro odgovorila in poravnala izid. Akcijo je v 19. minuti na desni strani pričel Brkić, ki je žogo ob avt liniji podal do Cekicija, ta jo je zgolj podaljšal do Menala, ki je v kazenskem prostoru izvrstno našel Vukušuća, kateremu ni bilo težko zadeti skoraj prazna vrata.

1:1 – Vukušić (20′)

Do naslednjega gola v Triglavovi mreži pa nismo rabili čakati dolgo. Že v 24. minuti je svoje izredno nogometno znanje pokazal Vukušić, ko je s sprejemom žoge na robu kazenskega prostora iz igre vrgel dva obrambna igralca gostujoče ekipe in se sam znašel pred vratarjem Čadežem ter zadel za 2:1.

2:1 – Vukušić (24′)

V 27. minuti pa je imel Vukušić priložnost za svoj hat-trick. Po podaji Menala iz desne strani kazenskega prostora je žoga prišla do Vukušića, ki pa mu iz 10 metrov ni uspelo realizirati – vratar Triglava je bil na mestu. 

Goliada se je nadaljevala

Goliada na stožiškem stadionu pa se je nadaljevala že v 30. minuti, ko je v kazenski prostor izvrstno prodrl Menalo in snel pajčevino iz zgornjega desnega kota vratarja Čadeža. Že v naslednjem napadu pa je imel isti igralec priložnost spet zadeti iz roba kazenskega prostora, a tokrat je bil Čadež pripravljen. 

3:1 – Menalo (30′)

Naslednja priložnost se je Olimpiji ponudila v 35. minuti, ko je po izvajanju kota najvišje skočil Vukušić, a mu z glavo ni uspelo zatresti gostujoče mreže, tako kot tudi ne 2 minuti kasneje, ko mu je iz leve strani podal Savić, a je Vukušić preslabo zadel žogo. 

V 40. minuti pa je trener Triglava Dejan Dončič posegel že po prvi menjavi. Iz igre je odšel Arh Česen, zamenjal pa ga je Žurga. Olimpija je še naprej napadala, a so se gostje dobro branili, tako da se do polčasa rezultat ni spremenil. Ostalo je pri 3:1.

Drugi polčas bolj izenačen

Pred začetkom drugega polčasa so Triglavani opravili že drugo menjavo. Herića je zamenjal Udovič

V nadaljevanju so prvi nevarneje zapretili gostje. V 49. minuti je s strelom proti vratom poizkusil Tijanić, a je žoga zadela Vidmarja v glavo in Kranjčani so si priigrali le strel iz kota. 

V 55. minuti srečanja pa je Brkić pred svojim kazenskim prostorom predolgo zadrževal žogo in naredil hudo napako. Tijanić je prišel do žoge in izkoristil nepazljivost Olimpijinega igralca ter zadel drugi zadetek za gostujočo ekipo.

3:2 – Tijanić (55′)

A veselje Triglava ni trajalo dolgo. Olimpija je spet zelo hitro odgovorila. Po kotu Olimpije iz leve strani (izvajal ga je Cekici) je zmedo v kazenskem prostoru gostov izkoristil Mario Jurčević in povišal vodstvo Ljubljančanov na 4:2.

4:2 – Jurčević (60′)

V 61. minuti je prvič menjala tudi Olimpija. Iz igre je Safet Hadžić potegnil Brkića, namesto njega pa na teren poslal Valenčiča.

V 67. minuti se je Olimpiji pomudila nova priložnost za zadetek. Po prekršku Triglavove obrambe nad Tomićem je z direktnim strelom proti vratom iz prostega strela poizkušal Valenčič, a je Čadež njegov strel ubranil. Odbita žoga je prišla do Vukušića, ki pa ni uspel streljati proti gostujočim vratom.

Svojo zadnjo menjavo je trener Dončič izkoristil v 76. minuti, ko je Hasanaj zamenjal Aliago. Pri Olimpiji pa je nekaj minut za tem menjal tudi Safet Hadžič, ki je namesto Andrejašiča v igro poslal Šmeja. V naslednjem napadu pa je strateg Ljubljančanov izkoristil zadnjo menjavo in namenil nekaj več kot 5 min mlademu Oliverju Kregarju, ki je zamenjal Stefana Savića.

V sodnikovem podaljšku smo cideli sporno situacijo v gostujočem kazenskem prostoru, ko je eden izmed igralcev Triglava igral z roko, a je sodniška piščalka ostala nema.

Do konca srečanja se izid ni spremenil in ostalo je pri 4:2. Olimpija se je z zmago utrdila na prvem mestu lestvice in ima sedaj pred drugouvrščenim Aluminijem 2 točki prednosti, pred večnimi tekmeci iz Maribora pa 7 točk. V naslednjem krogu čaka Ljubljančane gostovanje pri ekipi Rudarja, medtem ko Triglav gosti Muro.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…