[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=287]

Na edini nedeljski tekmi 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se pomerila Triglav in Krka. Dolgo časa je kazalo, da Kranjčanom tudi tokrat ne bo uspelo okusiti slasti zmage, a je v 89. minuti je Mustafa Nukić le uspel premagati vratarja Krke in domačini so se le veselili prve zmage v novi sezoni.


V Kranju so nujno potrebovali zmago, saj bi v primeru poraza za deveto uvrščeno Krko zaostajali že kar šest točk, zato so pripravili akcijo za domače navijače. Vsak, ki bi prišel na tekmo oblečen v zgornja oblačila bordo barve, si je lahko omenjeni obračun ogledal brezplačno. Derbi začelja lestvice si je ogledalo manj kot 500 gledalcev. V vrstah domačinov sta debitirala dva nova nogometaša, in sicer povratnik Vlado Šmit in novinec Luka Majcen, v vrstah gostov pa sta se predstavila novinca Vedran Ivanković in nekdanji član Olimpije Saša Ranić.

Ekipi v 1. polčasu s svojo igro nista navdušili gledalcev. Večinoma je igra potekala na sredini igrišča, nobena ekipa pa si ni priigrala prave priložnosti za zadetek. Velja omeniti samo poskus Palibrka v 10. minuti, Novomeščani pa so prvič streljali v okvir vrat šele v 45. minuti, ko je Luka Volarič streljal mimo vrat. Če nogometaši niso navduševali z nogometnimi veščinami in zadetki, so pa bili precej dejavni pri prekrških, zato je najboljši slovenski sodnik Damir Skomina imel več dela in v 1. polčasu pokazal 4 rumene kartone. Najprej je bil v 12. minuti kaznovan Lamin Diallo, ker je nepravilno zaustavil napadalca Josipa Maroševića. Na drugi strani sta rumeni karton videla Jaka Ihbeisheh in Adnan Bešić zaradi grobega prekrška. Zaradi ugovarjanja ga je dobil še Vlado Šmit. Srbski igralec je upravičeno protestiral zaradi nedosojenega prekrška nad njim.

Domači strateg Dušan Kosić ni bil najbolj zadovoljen s predstavo svojih varovancev, zato je med odmorom v slačilnici pustil nevidnega in nerazpoloženega Uroša Palibrka, v igro pa poslal Davorja Bubanjo. V 48. minuti je v kazenskem prostoru Jaka Ihbeisheh z bolečim udarcem v trebuh zaustavil prodirajočega Luko Majcna in sodnik Damir Skomina je brez oklevanja pokazal na belo točko, prav tako pa bi moral igralcu Krke pokazati rumeni karton, kar bi pomenilo, da bi gostje ostali z desetimi igralci, saj je Jaka Ihbeisheh rumeni karton že prejel v 1. polčasu. Odgovornost je prevzel Davor Bubanja, ki je vzel dolgi zalet in žogo poslal v prečko. V nadaljevanju je igra, začinjena s prekrški, zopet potekala na sredini igrišča. Nekajkrat so zapretili domači, vendar so bili v zaključku nezbrani. V 69. in 74. minuti sta na drugi strani poskusila tudi Anže Košnik in Adnan Bešić, vendar se je obakrat izkazal domači vratar Žan Pelko. Najlepšo priložnost za zadetek so Novomeščani zapravili v 76. minuti, ko je Tilen Klemenčič v zadnjem trenutku prehitel Josipa Maroševića in izbil žogo iz kazenskega prostora. V zadnjih minutah so Kranjčani pokazali več želje po zmagi in treh točkah. Najprej je v 84. minuti mimo vrat streljal Klemen Šturm, čez dve minuti s prostega strela zapretil še Davor Bubanja. Vse je kazalo, da se bo tekma v Kranju končala brez zmagovalca in delitvijo točk. V 89. minuti je Ajdin Redžić lepo sprejel žogo na prsih in jo podaljšal v kazenski prostor, kjer je našel Mustafo Nukića, ki je z desno nogo rutinirano poslal v mrežo in Triglavu priskrbel prvo zmago in tri zelo pomembne točke v tej sezoni.

Čeprav ekipi nista navdušili z igro, so vseeno več želje po zmagi pokazali domačini in z nekaj sreče v 89. minuti dosegli zmagoviti zadetek. Kar precej dela je imel najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, saj je pokazal 5 rumenih kartonov in najstrožjo kazen. Z današnjo zmago je Triglav zbral štiri točke in tako ujel današnje nasprotnike na lestvici. Prihodnjo soboto Kranjčani odhajajo na težko gostovanje v Novo Gorico, isti dan pa bo novomeška Krka doma gostila Koper.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani potrdili vlogo favorita

Uvodni decembrski dnevi so v novem tednu prinesli nadaljevanje najmočnejšega slovenskega d…