[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=87]

Visoka zmaga in veselje Koprčanov, Kranjčani pa so zabeležili še tretji poraz na domačen terenu. “Kanarčki” so se med tednom okrepili z novim igralcem, na Obalo se je preselil izkušeni branilec Denis Halilović in že pred srečanjem napovedovali zmago ter jo tudi dosegli na krilih Gorana Galešića, ki je dosegel “hattrick”. Najprej je v 1. polčasu zadel po lepem diagonalnem strelu, v 2. pa je uspešno realiziral enajstmetrovko, domačini so medtem ostali z desetimi igralci, in malo pred koncem zapečatil usodo Triglava še s tretjim zadetkom.


Kranjčani so srečanje pričeli malce nervozno in že v prvi minuti je Edvin Zolić izgubil žogo na sredini igrišča, do nje je prišel Goran Galešić, vendar je njegov strel zletel mimo vrat. Čez nekaj minut pa razburjenje v taboru Triglava in na tribuni. Podobno napako kot Zolić je napravil tudi Miha Blažič, Stjepanović se je dokopal do žoge in gre sam proti vratom. Omenjeni igralec je želel neuspešno preigrati Igorja Nenezića, zato je padel v kazenskem prostoru. Sodnik ni dosodil najstrožje kazni, domačemu igralcu pa je pokazal rumeni karton. Po desetih minutah so gostje počasi prevzemali pobudo. v 11. minuti je do strela z glavo prišel novinec Denis Halilović, ki se je “kanarčkom” pridružil v tem tednu. Isti igralec je najlepšo priložnost zapravil v 23. minuti, ko je iz prostega strela zadel okvir vrat. Tudi domači nogometaši so poskušali, toda v zaključkih so preveč komplicirali. Nato pa je prišla usodna 28. minuta. Goran Galešić je lepo prišel do žoge, potegnil v kazenski prostor in premagal domačega vratarja Žana Pelka. Prejeti zadetek je predramil domače nogometaše, ki so zaigrali odločneje; Milan Džajić je podal do Davorja Bubanje, ki je bil pred praznimi vrati, toda Palčič je izbil žogo. Potem je sledil nenatančen poskus Bernarda Stjepanovića, za konec pa je poskusil še  najboljši igralec domače ekipe Klemen Šturm. Sama igra je bila večkrat zaustavljena s prekrškom, zato je sodnik Vojko Goričan že v 1. polčasu pokazal 4 rumene kartone.

Domačini so bolje začeli 2. polčas. Davor Bubanja in Mustafa Nukić sta lepo kombinirala pred kazenskim prostorom, slednji je podal s peto, vendar je bil vratar gostov hitrejši od Jalna Pokorna. V 53. minuti pa huda napaka Nenezića, ki bi lahko bila usodna. Vratar gostov je slabo izbijal žogo v kazenskem prostoru, zadel svojega soigralca in žoga bi skoraj končala v njegovi mreži. Ker Kranjčani še vedno niso izenačili, se je domači trener Dušan Kosić odločil za dvojno menjavo: Nejc Križaj je zamenjal nevidnega Milana Džajića, Matic Sever pa Matijo Bobna. V 62. minuti pa enajstmetrovka za Koper, Triglav pa je ostal z desetimi igralci. Goran Galešić se je sprehodil mimo domače obrambe pred vratarja Žana Pelka, kjer ga je s hrbta podrl Tilen Klemenčič in si prislužil neposredni rdeč karton, že drugega v tej sezoni. Zanesljivi izvajalec enajstmetrovke je bil Goran Galešić. Nato sta sledili dve izjemni priložnosti za Koper. Najprej je strel Pučka odlično obranil Žan Pelko, nekaj trenutkov kasneje pa je Palčič iz ugodnega položaja slabo zadel žogo, ki je spet končala v rokah domačega vratarja. Koprčani so v nadaljevanju izkoristili številčno premoč in pokazali nekaj lepih akcij. V 81. minuti zopet izjemna priložnost za Koper. Danes razigrani in neustavljivi Goran Galešić je stekel v prostor in se sam znašel pred domačim vratarjem, ki pa je bil na pravem mestu. Čez tri minute pa Žan Pelko klonil še tretjič. Goran Galešič je izkoristil napako domačega branilca Edvina Zolića in z lobom premagal domačega vratarja. Rezultat se do konca tekme ni spremenil, visoka in zaslužena zmaga Kopra, ki je premagal mlado, neuigrano ekipo z nekaterimi neizkušenimi igralci, najbolj usodne so bile pa napake v obrambi.

Slabi rezultati Triglava pa so prisilili, da je po temi domači trener Dušan Kosić ponudil svoj odstop. Ali bo uprava kluba iz gorenjske prestolnice sprejela ali ne, pa bo znano kmalu. Koprčani so se z zmago povzpeli na 4. mesto, na petih tekmah so zbrali 8 točk. Triglav pa z eno točko zaseda zadnje mesto. Gorenjci bodo v 6. krogu gostovali pri neugodni Olimpiji, dan prej pa bo na vrsti primorski derbi, saj Luka Koper doma gosti Gorico.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura predstavlja novega trenerja

V pisarnah Fazanerije so tudi uradno potrdili namigovanja medijev, da je zgodba Vladimirja…