Nogometaši NK Triglav iz Kranja so na zaostali tekmi 25. kroga Prve Lige Telekom premagali Gorico z 2:0. V prijetni sončni sredi se je na tretji zaporedni domači tekmi NK Triglav zbralo manj gledalcev kot na prejšnjih dveh. Približno 300 gledalcev je videlo dobro in zanimivo tekmo, ki je postregla z dvema zadetkoma, razveljavljenim golom in dve prečki. Zmaga je za domače zelo pomembna v boju za obstanek med prvoligaši. Nove tri točke pa so tudi pripomogle, da se je NK Triglav povzpel po lestvici na sedmo mesto in prehitel Gorico, ki je sedaj na osmem mestu.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 25. krog. Glavni sodnik: Sašo Habjanič.
Kranj: Športni center, 300 gledalcev.

TRIGLAV 2:0 GORICA
Strelci: Đurković (30), A. Poplatnik (52)

Triglav: Pelko, Šturm, Diallo, Klemenčič, Šmit, Krcić (62 Kongnyuy), Pokorn, Jelar, Bubanja (82 M. Poplatnik), A. Poplatnik (77 Šujica), Đurković. Trener: Dušan Kosič.
Gorica: Simčič, Širok, Jogan, Celcer, Mbida, Žigon (51 Frelih), Mevlja, Vetrih (60 Ndiaye), Mevlja, Praprotnik, Šturm (66 Bremec). Trener: Miran Srebrnič.

 

Tudi na drugi tekmi je trener Triglava Dušan Kosić srečanje z Gorico pričel z nespremenjeno postavo, ki je bila uspešna proti Celjanom. Začetek prvega polčasa je pripadal gostom. Celjani so igrali hitro in kar nekajkrat ogrožali kranjaska vrata. Prvo priložnost na tekmi je pripadala Novogoričanom. Kranjski kapetan Jalen Pokorn je na sredini igrišča izgubil žogo, Dejan Žigon je pobegnil po desni strani in sprožil, a je šla žoga mimo vrat. Čez minuto je s strelom poskusil še Amadej Vetrih, vendar ni bil natančen. Igra se je potem nekoliko umirila in zvrstilo se je kar nekaj napak v zvezni vrsti obeh moštev. V 29. minuti pa prva velika priložnost za domačine, Aleš Poplatnik je s strelom z glavo zatresel vratnico. Kmalu zatem pa veselje na tribunah. Domači napadalec Enis Đurković je izkoristil lepo podajo Davorja Bubanje in z levico zadel in popeljal svoje moštvo v vodstvo. Do konca polčasa so Gorenjci vztrajno oblegali goriška vrata in vratar Novogoričanov Vasja Simčič je imel obilico dela. Prvi je streljal Enis Đurković, vendar je bil njegov strel preveč po sredini, z glavo je bil nenatančen Aleš Poplatnik, sledil je poskus Anžeta Jelarja, tudi Šturm je streljal mimo gola, tik pred koncem prvega polčasa pa je s strelom z glavo zgrešil cilj še domači branilec Lamin Diallo.

Drugi polčas se je nadaljeval tako, kot se je končal prvi, na igrišču so gospodarili Triglavani. Že drugič na tekmi v 51. minuti se je po strelu Alena Krcića z glavo zatresla prečka. V 53. minuti pa so domači podvojili vodstvo. Vasja Simčič je ubranil strel Enisa Đurkoviča, odbito žogo pa je v gol pospravil Aleš Poplatnik. Gostje so poredko prihajali pred kranjska vrata, na drugi strani pa nov poskus Enisa Đurkovića, ki pa je bil preslab. V 80. minuti zopet žoga v mreži Novogoričanov, a so sodniki razveljavili zadetek, ker je bil rezervist Blaž Šujica v prepovedanem položaju. Goričani so tekmo končali z desetimi, v 88. minuti se je poškodoval Matej Praprotnik, trener Srebrnič pa je že izkoristil vse menjave.

Konec tedna v nedeljo bodo Kranjčani gostovali pri Aluminiju v Kidričevem. Goričane pa bodo odpotovali v Mursko Soboto, kjer se bodo na Fazaneriji pomerili z Muro.

Avtorica: Aljaska

Foto: Srećko Simović

{quickgallery}TriglavGorica_17-4-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…