Nogometaši Triglava so odigrali zaostalo srečanje 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije, na kateri so gledalci videli slabo predstavo z redkimi priložnostmi, zato je remi in razdelitev točk kar pravična za obe ekipi. S točko so bili verjetno bolj zadovoljni pri Triglavu kot pa v Domžalah.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 23. krog. Glavni sodnik: Vojko Goričan.
Kranj: Športni center, 400 gledalcev.

TRIGLAV 0:0 DOMŽALE

Triglav: Pelko, Šturm, Klemenčič, Diallo, Šmit (35 Ovčina), Krcić, Zolić, Jelar (79 Bukara), A. Poplatnik (57 M. Poplatnik), Bubanja, Đurković. Trener: Dušan Kosić.
Domžale: Vidmar, Dobrovoljc, Skubic, Rems (46 Knezović), Šimunović, Husmani, Kovjenić, Balkovec (77 Kous), S. Vuk, Čadikovski, Požeg Vancaš (59 Kostakis). Trener: Stevan Milosavljević.

 

Nekateri slovenski nogometaši ne počivajo med tednom. Danes so v Kranju odigrali zaostalo srečanje z Domžalčani, ki je odpadlo zaradi slabih vremenskih razmer. Domači trener Dušan Kosić je imel kar nekaj težav s sestavo ekipe. Zaradi poškodbe manjkajo Stojnić, Sever, Nazić in Redžić. Z eno tekmo prepovedjo zaradi rumenih kartonov pa sta bila kaznovana Jalen Pokorn in Matic Šušteršič. Na drugi strani pa trener Domžal Stevan Mojsilović ni mogel računati na Balokoga, Zabreta, Tirca in Žana Majerja. Kapetanski trak je pri Triglavu ob odsotnosti  Pokorna nosil vsega osemnajstletni Šturm, sicer produkt mladinske šole NOGA Triglav.

Začetek prvega polčasa je pripadal Domžalam Prvi strel na tekmi je sprožil Dragan Čadikovski, vendar je bil nenatančen. Kmalu zatem je Triglav hitro prevzel pobudo in žogo dlje časa zadrževal v svoji posesti, a si ni uspel priigrati resnejših priložnosti. V 23. minuti pa je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov. Kranjčani so izvajali kot in zopet je do žoge prišel Lamin Diallo, sicer član Domžal na posoji v Kranju, ki je z glavo meril proti gostujočim vratom, vendar je zanesljiv zadetek na golovi črti preprečil Zeni Husmani. V 36. minuti pa je moral domači trener poseči po prvi menjavi, saj se je poškodoval Vlado Šmit, zamenjal ga je Dragan Ovčina. Sama igra obeh ekip je bila slaba, veliko napak na sredini igrišča, pa tudi obrambi obeh ekip sta bili zelo disciplinirani, zato si nobena ekipa kasneje ni priigrala zrele priložnosti za zadetek.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Triglav zapretil preko Aleša Poplatnika, domžalski vratar Nejc Vidmar je s pomočjo vratnice uspel ukrotiti nevaren strel. Sledilo je obdobje slabše na obeh straneh, kar lahko pripišemo zgoščenemu koledarju tekem v aprilu in utrujenost. Omeniti je potrebno le še poskus prvega domačega strelca Enisa Đurkovića, ki je deset minut pred koncem tekme meril za las mimo zgornjega levega kota gostujočih vrat.

Triglav je pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosića še četrtič zapored ostal neporažen. V zadnjih štirih tekmah so Kranjčani zbrali že osem dragocenih točk. Pred predzadnjim Aluminijem imajo pet točk naskoka, Mura na zadnjem mestu pa zaostaja že devet točk prednosti. Domžalčani pa v nadaljevanju prvenstva čaka nadvse zahteven boj za tretjo mesto, ki še prinaša kvalifikacije za evropska tekmovanja, saj imajo pred četrtouvrščenim Koprom zgolj le dve točki naskoka.

Avtorica: Aljaska
Foto: Miran Alijagić

{quickgallery}TriglavDomzale_24-4-2013{/quickgallery}

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez tekme tudi v Celju

Sedemnajsti krog Prve lige Telemach krojijo težavne vremenske razmere. Uvodna tekma med Ro…