Uvodna sredina tekma bo odigrana v gorenjski prestolnici, kjer bo domači Triglav gostil Krško. Srečanje v kranjskem športnem parku se bo pričelo ob 14.50 uri, pravico na srečanju pa bo delil Bojan Mertik.


Kranjčani po dveh porazih še vedno držijo rešilno osmo mesto na prvenstveni lestvici, a orli bodo proti zadnjeuvrščenemu Krškem, ki jih v letošnji sezoni še ni ugnalo iskali nove tri točke, da si pred samo končnico prvenstva otrdijo osmo mesto. Med vikendom so Gorenjci proti grofom morali kar trikrat po žogo v svojo mrežo, s tem pa pokazali na kar nekaj slabosti, ki jih ima četa Dejana Dončiča v obrambni vrsti. Orli sicer v medsebojnih obračunih proti Krškemu letos naravnost blestijo ob remiju imajo na svojem računu še zmago. Največ upov v domačem taboru za novo zmago zagotovo polagajo v svojega kapetana Luko Majcna, s petnajstimi zadetki drugega strelca prvenstva.

Krško prihaja v gorenjsko prestolnico s popotnico novega še devetnajstega prvenstvenega poraza, ki so ga vknjižili doma proti Muri. Posavci, ki sicer še vedno lahko upajo na čudež, bodo morali tokrat v Kranju iti čez sebe, ter pokazati bistveno več kot v zadnjih tekmi, da osvojijo tri točke, s katerimi bi ohranili upanje na deveto mesto in dodatne kvalifikacije. Z novim porazom, bi si tako rekoč poslovili od prvoligaškega nogometa v Posavju. Ogromno preglavic zagotovo trenerju Posavcev predstavlja odsotnost Marca Da Silve, enega izmed glavnih motorjev sredine pri Krškem. Pred Posavci je tako v Kranju tekma za biti ali ne biti, v gorenjski prestolnici pa za nukelarce štejejo samo tri točke.

Se bodo še tretjič v tej sezoni treh točk veselili Gorenjci? Ali se bodo prvega kompleta treh točk veselili Posavci?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…