Uvodno nedeljsko srečanje bo odigrano v gorenjski prestolnici, kjer bodo domači orli gostili kidričevski Aluminij. Srečanje med predzadnjo in tretjo ekipo iz prvenstvene lestvice se bo pričelo bo 13.30 uri.


Orli so jesenski del prvenstva sklenili na predzadnjem devetem mestu in se bodo v nadaljevanju srborito borili za obstanek med elitno druščino slovenskih prvoligašev. Triglavani so med zimskim premorom ostali brez izkušenega Roka Elsnerja in Armina Alića. A kljub dvema ključnima odhodoma so orlovo gnezdo okrepili, kot igralec z največ prvoligaškimi izkušnjami bo dres orlov v nadaljevanju nosil Aleš Mertelj, Muamer Svakrka ima nekaj izkušen tudi z igranjem za Bosansko reprezentanco. Novinca v dresu sta tudi napadalca Ivan Crnov in Tin Kramatić. Orli so na kar nekaj pripravljalnih tekmah pokazali dobre predstave, kar jih pred prvo tekmo z Aluminijem lahko navdaja z optimizmom. Dejan Dončič je z pripravljalnim obdobjem zadovoljen in kot poudarja so v svoje vrste pripeljali odlične nogometaše: »Zelo sem zadovoljen z opravljenim med prestopnim rokom. V svoje vrste smo pripeljali odlične fante, prave osebnosti in zelo kakovostne nogometaše, ki bodo svoj del dodali v prihajajočih tekmah. Načrtno smo želeli zaostriti konkurenco, saj je to edini način, da uresničimo zastavljen cilj.« Kot poudarja Dončič je pomembne dober, uspešen začetek: »Vseh 17 tekem bo ključnega pomena. Pomemben bo dober, uspešen začetek drugega dela sezone. Seveda so igralci pod pritiskom, a tako tudi mora biti, saj nosijo določeno odgovornost. Na generalki pred spomladanskim delom sezone smo pokazali veliko dobrega, v času tekme z Aluminijem pa bomo popravili še malenkosti.«

V Kidričevem je v zimskem premoru prišlo do kar nekaj korenitih sprememb, saj so klub zapustili kar trije nosilci igre. Prvi strelec rdeče-belih Francesco Tahiraj se je preselil k splitskemu Hajduku, Erik Gliha je odšel k belgijskemu St. Truidenu, napadalec Rok Kidrič pa k ljubljanski Olimpiji. Trener šumarov Oliver Bogatinov je pomembne člene jesenskega dela sezone nadomestil z izkušenim Juretom Matjašičem, ki se je vrnil iz Združenih držav, iz Maribora sta prišla Luka Štor in Luka Koblar, rdeče-beli dres si bo nadel tudi Luka Petek. Šumare pa sta ob koncu prestopnega roka okrepila še Čeh Marcel Čermak in Nigerijec Stanley Amuzie. Varovanci Oliverja Bogatinova, ki po jesenskem delu zasedajo odlično tretje mesto, se v gorenjsko prestolnico odpravljajo z željo, po čim boljšem startu v nadaljevanju sezone.  

V letošnji sezoni sta se Triglav in Aluminij merila že dvakrat, obakrat so slavili rdeče-beli, ki so v Kranju slavili po preobratu z 1:3, doma pa so Kidričani zmagali z 2:0. Bodo se tudi v tretjem letošnjem dvoboju novih treh točk veselili šumari? Ali bodo orli doma prvič letos »strli« Aluminij?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…