Nogometaši Maribora so se v tekmi 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli s kranjskim Triglavom neodločeno 3:3 (1:1).


* Ljudski vrt, sodniki: Kovačič, Kasapović in Smej.
* Strelci: 1:0 Mešanović (1.), 1:1 Arh Česen (22.), 1:2 Tijanić (46.), 2:2 Zahović (49., 11-m), 3:2 Zahović (68.), 3:3 Majcen (85.).
* Maribor: Pirić, Viler, Ivković, Rajčević, Klinar, Mešanović, Cretu (Vršič od 69.), Pihler, Hotić (od 86. Bajde), Mlakar (od 65. Tavares), Zahović.
* Triglav: Čadež, Rogelj, Mertelj, Šalja, Arh Česen, Udovič, Kryeziu (od 82. Gajić), Mlakar (od 84. Hasanaj), Tijanić, Crnov (od 90. Kopač), Majcen.
* Rumeni kartoni: Mešanović, Klinar; Čadež.
* Rdeč karton:

Nogometaši Maribora so med tednom v knežjem mestu potrdili 15. zvezdico in po porazu v derbiju z Olimpijo izkoristili naslednjo zaključno žogico. V dvoboju z Gorenjci je šlo pri domačih predvsem za prestiž, triglavani pa so vendarle upali na kakšno prvenstveno točko z vijoličastimi, saj se Kranjčani še vedno borijo za obstanek v družbi najboljših.

A začetek je obetal novo mariborsko slavje. Jasmin Mešanović, eden od junakov tekme v Celju, je zadel že v prvem napadu in dosegel enega najhitrejših golov v zgodovini prvenstva. Kranjčani pa se niso predali in celo zagospodarili na zelenici Ljudskega vrta. Vztrajnost se jim je poplačala v 22. minuti, po prvi pravi priložnosti. Svoj prvi gol v najmočnejši slovenski ligi je s strelom s kakšnih 17 metrov dosegel Kristjan Arh Česen.

Šok za tribuno je sledil v uvodu drugega dela, ko je David Tijanić prejel žogo na robu 16-metrskega prostora, se z njo obrnil, streljal z levo nogo in žogo poslal v desni spodnji kot mariborskih vrat. A že v naslednjem napadu je sodnik Darjan Kovačič strogo dosodil najstrožjo kazen za Maribor. Kranjski vratar Luka Čadež je podrl Jana Mlakarja, triglavani so protestirali, kar pa ni ničesar spremenilo. Luka Zahović je neusmiljeno zabil okroglo usnje z bele točke v kranjski gol za novo izenačenje na 2:2. Kranjčani niso popuščali, naslednjo lepo priložnost pa je imel spet Zahović v 54. minuti v protinapadu, a je Čadež dvoboj 1:1 dobil. Svojo napako je Zahović nato popravil v 68. minuti, ko je izkoristil lepo, a težko podajo Mitje Vilerja z leve strani in žogo preusmeril v Čadežovo mrežo za novo vodstvo in za že svoj 15. prvenstveni gol.

V končnici so Mariborčani postajali vse konkretnejši, a tudi Gorenjci so nadaljevali s srčno igro in bili poplačani v 85. minuti, ko je Luka Majcen po prostem strelu unovčil slabo posredovanje Aleksandra Rajčevića in odbito žogo z glavo le podaljšal v domači gol ter Kranjčanom zasluženo priigral več od dobrega vtisa, ki so ga pustili na gostovanju pri prvakih.

Maribor v naslednjem krogu čaka obračun s Krškim, Triglav z Domžalami, obe tekmi bosta v sredo.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpijo okrepil litovski reprezentant

Iz Nogometnega kluba Olimpija so sporočili, da se je njihovi ekipi pridružil 24-letni bočn…