Danes bo v Kranju odigran povratni obračun dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve Lige Telekom Slovenije, kjer bo kranjski Triglav gostil ptujsko Dravo. Srečanje se bo pričelo ob 16.30 uri, pravico na povratnem dvoboju pa bo delil Dejan Balažič. Prvi obračun v soboto so na Ptuju dobili Kranjčani z 2:1.


Kranjčane loči še devetdeset minut do ohranitve prvoligaškega statusa. Potem ko so si orli na Ptuju privoščili zaostanek po prvem polčasu so v nadaljevanju strnili vrste, prevzeli pobudo ter zrežirali preobrat, najprej je zadel David Zec, zmago pa je orlom iz najstrožje kazni priigral najučinkovitejši strelec Kranjčanov Matej Poplatnik. Pred povratnim srečanjem proti Ptujčanom je Siniša Brkić podpisal profesionalno pogodbo z mladim Tilnom Mlakarjem, ki je na Ptuju odigral celotno srečanje, ter bil eden boljših igralcev Kranjčanov. Mlakar se pred povratnim obračunom zaveda, da tekma zagotovo ne bo lahka: »Nerad podcenjujem nasprotnika, ampak treba je dodati, da je očitna razlika med prvo in drugo ligo. Kakovosti v naši ekipi nedvomno ne manjka, jo je pa treba pokazati na terenu. Pride kot posledica sproščenosti in dobre priprave na tekmo. Zagotovo nas ne sme nič zmesti, smo popolnoma osredotočeni na sredino tekmo, kjer želimo ponovno dokazati, da smo iz pravega testa. Zagotovo tekma ne bo lahka. Sobotna bi lahko šla v dve smeri na koncu je uspelo nam. V sredo bomo dali vse od sebe, da ne razočaramo naših navijačev. Utrujenost je prisotna, saj je bil drugi del prvenstva zelo naporen. Ko si na igrišču osredotočen , da premagaš nasprotnika ter se obdržiš v prvi ligi, utrujenost za obdobje tekme izgine.«

Ptujčani se pred povratnim dvoboj zagotovo zavedajo, da jih čaka v Gorenjski prestolnici težka naloga, saj lovijo zaostanek, in za preboj v prvo ligo potrebujejo zmago z dvema zadetkoma razlike v kolikor želijo srečanje zaključiti po 90 minutah. Ptujčani, ki so v sobotni tekmi igrali zelo všečno, so tudi vodili, a na koncu priznali premoč Kranjčanom. Simon Sešlar bo v Kranju zagotovo pogrešal Denisa Vezjaka, ki si je v končnici srečanja na Ptuju privoščil rdeč karton zaradi ugovarjanja. Ptujčani, bodo v Kranju morali tako igrati bistveno bolj odprto, saj lovijo zaostanek, a vendarle, Simon Sešlar trener Ptujčanov je že po tekmi na Ptuju poudaril, da so si Ptujčani sposobni z dobro igro zagotoviti napredovanje v Kranju in da se pred zadnjim sodnikovim žvižgom ne bodo predali.

Bodo Kranjčani zadržali prednost ter potrdili prvoligaški status tudi za prihodnjo sezono? Ali bodo Ptujčani pripravili presenečanje, ter v Kranju preobrnili skupni rezultat?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…