Ljubljana: Olimpija-Rudar 1:0, sobota, 20. 4. 2013, ob 17.30


 

Število gledalcev

Prva liga: 500 (prvaliga.si)

SNP: 400

 

Na Stožicah se že nekaj časa zbira konstantno število gledalcev, na osrednji, vzhodni tribuni se zbira po približno 200 gledalcev, preostanek pa običajno v približno enakem številu odpade na zahodno in navijaško tribuno. Verjamemo, da v klubu s takšnim obiskom niso zadovoljni, vprašanje pa je, kaj lahko storijo in kakšni bi bili učinki. Ne trdimo, da so v klubu naredili vse, kar bi lahko, daleč od tega, že nekaj časa namreč trdimo nekaj drugega – da je problem v mentaliteti potencialnih gledalcev. Ne dosti drugače, pa vendar, kot v drugih krajih večjega dela Slovenije, kjer premorejo prvo- oziroma drugoligaše.

 

Foto: SPS

 

Foto: SPS

 

Foto: SPS

 

Foto: SPS

 

Celje: Celje-Domžale 0:0, nedelja, 21. 4. 2013, ob 16.00

 

Število gledalcev

Prva liga: 500 (prvaliga.si)

SNP: 400

 

Na tekmi proti Domžalam smo še najbolj pogrešali navijanje organiziranih navijačev. Domžale so že nekaj časa brez svojih Ravbarjev, da o skupini Ultras Domžale niti ne govorimo. Pri domačih organiziranih navijačih pa stvari kot kaže potekajo ciklično. Če so še pred kakšno sezono gledali v hrbet samo mariborskim navijačem, je dandanes njihova aktivnost slabo prepoznavna. Se je pa na tokratni tekmi zbralo nekaj več gledalcev kot na zadnjih tekmah. Na glavni tribuni si je tekmo ogledalo 400 gledalcev.

 

Foto: Damir Mrkonjić

 

Foto: Damir Mrkonjić

 

Murska Sobota: Mura 05-Gorica 1:1, nedelja, 21. 4. 2013, ob 16.00

 

Število gledalcev

Prva liga: 600 (prvaliga.si)

SNP: 650

 

Tudi v Fazaneriji se je nekako ustalilo število gledalcev, ki kljub težkemu stanju kluba še vztrajajo na tribunah Fazanerije. Po še enem neuspelem rezultatu, predvsem pa po dveh zaporednih težkih gostovanjih, ki sledita, v Mariboru in Ljubljani, je nehvaležno napovedovati, kako bi izgledale tribune Fazanerije na naslednji domači tekmi proti Celju, če muraši ne bi uspeli vsaj ene tekme zmagati. Sicer pa tudi v najbolj mračnih letih druge lige, ko je bila Mura zgubljena v času in prostoru drugoligaškega tekmovanja, število gledalcev ni upadlo pod 350 gledalcev na tekmo. Tudi na tekmi proti Gorici je bila za gledalce zaprta severna tribuna, še največ kritik pa so pri domači publiki poželi organizirani navijači Mure, ki niti niso poskušali navijati – na tekmi, na kateri so igralci močno potrebovali njihovo pomoč.

 

Foto: Aleš Cipot

 

Foto: Aleš Cipot

 

Foto: Aleš Cipot

 

Kidričevo: Aluminij-Triglav 2:2, nedelja, 21. 4. 2013, ob 16.00

 

Število gledalcev

Prva liga: 400 (prvaliga.si)

SNP: 270

 

Tudi v Kidričevem se je pričelo zbirati nekaj več gledalcev. Na tekmi proti konkurentu v spodnjem delu lestvice se jih je zbralo nekaj manj kot 300. To še zdaleč ni število, ki bi nas zadovoljilo, vendar pa glede na težak boj za obstanek in na majhnost kraja kaj dosti več ni za pričakovati.

 

Foto: Gregor Krajnčič

 

Foto: Gregor Krajnčič

 

Koper: Luka Koper-Maribor 2:1, sobota, 20. 4. 2013, ob 20.00

 

Število gledalcev

Prva liga: 1000 (prvaliga.si)

SNP: ni podatka

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …