Včerajšnji obračun v Ljudskem vrtu se je končal brez zmagovalca, o potniku v skupinsko fazo tekmovanja bo odločal povratni obračun na Celtic parku, kjer morajo vijoličasti za napredovanje zadeti. Po tekmi sta se oba stratega, Ronny Delia in Ante Šimundža, strinjala, da je bil remi najpravičnejši in najrealnejši izid.


“Zelo sem zadovoljen z današnjo predstavo. Dobro smo bili pripravljeni, vedeli smo kaj nas čaka in igrali smo kot ekipa. Igralci so bili fantastični vseh 90 minut. Trdo smo garali in si pripravili priložnosti. Rezultat je dober, vendar nas čaka še povratna tekma,” je po tekmi dejal Ronny Deila, strateg škotskega prvaka, ki je moštvo dobro pripravil na gostovanje v Ljudskem vrtu, kjer je Celtic povedel že po šestih minutah igre. Norveški strokovnjak je o Mariboru dejal, da je moštvo na igrišči zelo dobro organizirano in disciplinirano: “Maribor je zelo dobra ekipa. Vedeli smo, kako bodo krenili v srečanje, da bodo kompaktni in nevarni iz protinapadov. Dobro so bili organizirani, disciplinirani in izkoriščali naše napake, s takšnim načinom igre pa so vselej nevarni.”

Odgovor o potniku v skupinski del Lige prvakov bo znan šele na torkovi povratni tekmi, kjer vijoličaste čaka zahtevna naloga, strateg škotskega prvaka pa je bil po tekmi mnenja, da je bil remi z vidika obeh ekip najbolj pravičen rezultat: “Znova nas čaka težka tekma. Morda bodo v gosteh še bolj nevarni kot doma, saj bodo igrali na enak način. Imamo prednost, saj igramo na domačem Celtic parku, kar moramo izkorstiti v naš prid. Imam dober občutek, da nam lahko uspe napredovanje. Gol v gosteh je ključnega pomena. Rezultat 1:1 je veliko boljši kot 0:0. Sami smo lahko bolj zadovoljni z remijem, saj smo igrali v gosteh. A glede na potek srečanja smo lahko zadovoljni v obeh taborih.”

Foto: Jure Banfi
Ronny Delia: “Gol v gosteh je ključnega pomena!” (Foto: Jure Banfi)

“Iskali smo pozitiven rezultat, še vedno smo v igri in imamo aktiven rezultat. V prvem polčasu je bil Celtic, kljub izenačenemu izidu, nekoliko konkretnejši, v drugem polčasu pa smo imeli nekaj priložnosti, pritisnili na njihovo polovico. Menim, da je remi najrealnejši izid,” so bile uvodne besede Anteja Šimundže, čigar mnenje se ni kaj veliko razlikovala od stanovskega kolega na škotski klopi, saj sta bila oba mnenja, da je bil remi najpravičnejši izid. Mariborčani bodo morali na povratni tekmi zadeti, v kolikor se želijo prebiti v skupinski del tekmovanja: “Rezultat 1:1 daje rahlo prednost Celticu. Zadetka si nismo želeli, dobili smo ga hitro, sicer hitro izenačili… V Glasgowu bomo morali zadeti, če želimo napredovati. Tudi, če bi zmagali z 1:0, se naša miselnost ne bi kaj dosti spremenila, saj smo ekipa, ki vedno išče zadetek. Za napredovanje moramo zadeti in temu primerno se bomo na Škotskem tudi postavili.”

“Strategijo smo pripravili, ampak potrebno se je bilo prilagoditi situaciji na igrišču. Opozarjali smo na nevarnosti, Celtic pa je pokazal, da ima dovolj kakovosti in je izkoristil določene situacije ter na našo nesrečo zadel. Nato smo vzpostavili ravnotežje, bili v drugem polčasu celo boljši, predvsem v prvem polčasu pa smo bili premalo,” je o nasprotniku še dejal mariborski strateg, ki bo moral moštvo najprej pripraviti na sobotni obračun z Zavrčem, torkov obračun pa bo kmalu tu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…