Tudi v 9. krogu Prve Lige Telekom Slovenije je imel nekaj dela disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, ki je finančno tokrat kaznoval tri prvoligaše.


Najvišjo denarno kazen so si prislužili Celjani, ki bodo morali prispevati v skupno blagajno 750 EUR zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. Kot je zapisal disciplinski sodnik Boštjan Jeglič so celjski navijači žaljivo skandirali navijačem nasprotne ekipe, žaljivo vzklikali sodniku, aktivirali pirotehnična sredstva, katerega glavni učinek je bil močan pok. Celjani so v derbiju proti Olimpiji ostali tudi brez Tadeja Vidmajerja, ki je prejel dva rumena kartona, za kar bo moral počivati 1 tekmo.

Nekoliko manjšo kazen so na derbiju v Stožicah prejeli v domačem taboru, kjer bodo morali v skupno blagajno prispevati 500 EUR. Za kazen so ponovno zaslužni navijači ljubljanske Olimpije zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, kazen so si prislužili z žaljivim skandiranjem navijačem nasprotne ekipe. Pri izreku kazni je disciplinski sodnik upošteval predkaznovanost.

Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev – metanje bakel na igralno površino, povzročitev prekinitve tekme je bila kaznovana tudi Mura, ki bo morala plačati 500 EUR, disciplinski sodnik je pri izreku kazni upošteval pisno izjavo kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…