Stari znanec prvoligaških zelenic Triglav se vztrajno pripravlja na novo sezono v slovenski nogometni eliti. V Kranju so se pomerili proti aktualnemu prvaku Hrvaške Rijeki ter odigrali neodločeno, kar bo zagotovo dvignilo njihovo samozavest v samih pripravah.


“Z rezultatom sem zagotovo zadovoljen, videl sem tudi nekaj pozitivnih stvari, ki smo jih trenirali v pripravljalnem obdobju, predvsem v fazi branjenja. Zagotovo moramo še veliko napredovati, skupaj smo šele dva tedna. Vreme je bilo težko, Rijeka je zelo kakovosten tekmec, a to je bila zelo dobra izkušnja za fante. Dali so vse od sebe, se nekaj novega naučili, to pa je tudi bistvu takšnih pripravljalnih tekem,” je dejal strateg Orlov Tonči Žlogar, ki se tudi zaveda zelo težkih tekem proti kvalitetnim nasprotnikom v prvi ligi.

Triglav v pripravljalnih tekmah dosega odlične rezultate, premagali so Rostov, izgubili proti romunski Astri ter remizirali z Rijeko. Same rezultate na tekmah pa je nekdanji slovenski reprezentant pokomentiral takole : “Hočeš, nočeš, rezultat je prva stvar, ki jo vsak pogleda, zato je še kako pomemben. Ne glede na fazo priprav v kateri se nahajamo Rijeka in mi, neodločen izid proti državnemu prvaku in ekipi, ki se realno bori za Ligo prvakov, ne more bit slab. Rezultat daje spodbudo za naprej, fantje so videli, da so blizu in na dobri poti, zato moramo nadaljevati v začrtani smeri.”

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…