Podobno kot Domžalčani po sobotnem gostovanju v Velenju, tudi Celjani po včerajšnjem dvoboju s Koprom niso bili kaj prida zadovoljni s točko. V taboru grofov so bili po tekmi s konkurentom za četrto mesto enotni, da so si zaslužili več od neodločenega izida.


Igor Pamić, trener Kopra, je po tekmi priznal, da so bili njegovi varovanci predvsem v prvem polčasu preveč mlačni: “V prvem polčasu smo bili zelo slabi. Celjani niso imeli posebnih priložnosti, kljub temu pa nismo uspeli priti v igro. Bili smo monotoni, v vsakem dvoboj so bili boljši, močnejši, hitrejši in med polčasom sem bil zelo jezen. V drugem polčasu nam je vseeno šlo nekoliko bolje. Igra v napadu ne deluje, saj se vidi, da večina igralcev ni pripravljenih. Predvsem igralci, ki so bili na preizkušnjah, na primer Valencia in Belima, ki bi morala delati razliko, je ne ustvarjata, zato igra v napadu trpi. Kadar izgubljaš z 0:1, ne glede na to, da igraš na domačem igrišču, z nasprotnikom, ki nam je enakovreden, moraš biti na koncu zadovoljen. Drugi del prvenstva se je šele začel.”

Bolj razočaran je bil Rudi Požeg Vancaš, ki je bil vpleten v akcijo za celjski zadetek, saj je z globinsko podajo našel strelca Nina Pungarška. “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, Koper je zelo dober nasprotnik. Mi smo se na njih dobro pripravili, zelo dobro smo šli v tekmo in smo prvi zadeli. Nato smo igrali, mislim, da veliko bolje, vendar smo nesrečno prejeli izenačujoči zadetek. Imeli smo še nekaj priložnosti, ki jih na koncu nismo izkoristili in končalo se je z 1:1,” je priznal Belokranjec, ki ga po jesenski stranski vlogi spomladi očitno čaka nekoliko večja minutaža. Nekdanji član Domžal poudarja, da so cilji visoki: “Cilji so visoki,  imamo dobro ekipo. V prvem delu nismo imeli sreče, zdaj se nam je začelo ponavljati, da prejemamo neumne zadetke. Mislim, da se bo to popravilo in šlo na pozitivno stran, ter da bomo na koncu osvojili to četrto mesto.”

Tako kot Požeg Vancaš, je bil tudi celjski strateg Igor Jovićević mnenja, da bi si njegovo moštvo zaslužilo več: “Nisem dobro videl njihovega zadetka, mislim da smo danes zaslužili več, glede na prikazano igro in ustvarjene priložnosti.Mislim, da smo pokazali moško igro, da smo imeli idejo in pobudo. Danes smo želeli zmagati v Kopru, vendar škoda, mislim da smo izgubili dve točki in ne dobili eno točko.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…