Razplet savinjsko-šaleškega derbija ni zadovoljil nikogar. Celjani so po remiju ostali brez zadnjih možnosti, da se prebijejo na evropsko sceno, saj je Gorica pobegnila na pet točk prednosti, še bolj razočarani pa so bili Velenjčani, ki so z igralcem manj vodili vse do podaljška in bili na robu tega, da si zagotovijo obstanek.


Umrli smo kot moški, dali smo vse od sebe. Čeprav smo dobro začeli tekmo, pa znajo biti takšni dvoboji izjemno zahtevne. V teoriji vse izgleda lahko, a v praksi temu ni tako. Ko se nasprotnik brani v nizkem bloku, je izjemno malo prostora, pušča pa se prostor za protinapade. Nismo bili dovolj potrpežljivi. Nismo dobro prebrali tekme v danem trenutku, je razmišljal trener Celjanov Igor Jovičević, ki je za preboj v kvalifikacije evropske lige čestital Gorici, Velenjčanom pa zaželel, da si izborijo obstanek v prvoligaški konkurenci.

Ramiz Smajlović, ki je tako kot ob koncu lanske sezone vnovič vskočil kot dežurni gasilec, je po točki z igralcem manj razmišljal takole: Glede na razplet dogodkov ne moremo biti zadovoljni z rezultatom. Izgubili smo dve točki. Sicer pa, če bi nam nekdo pred samim obračunom ponudil točko, bi jo najverjetneje sprejeli, tako pa ostaja grenak priokus. Kar me najbolj veseli, pokazali smo karakter ter celotno srečanje zdržali z igralcem manj. Ob tem igralcem čestitam.

Tekma Celja z Domžalčani bo tako le še revijalnega pomena, medtem ko bo Rudar v Dravogradu proti Radomljam iskal potrditev prvoligaškega obstanka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…