Celjani predstavljajo eno najprijetnejših presenečenj dosedanjega poteka sezone. Mlado moštvo stratega Simona Rožmana po enajstih krogih na lestvici Prve lige Telekom Slovenije zaseda visoko peto mesto, grofje pa so neporaženi že devet tekem zapored, nazadnje so zadali prvi poraz Domžalčanom, nekaj tednov nazaj pa vzeli še skalp Maribora. Eden najpomembnejših členov celjske zasedbe je tudi mladi Tilen Klemenčič, ki se je na Areno Petrol preselil pred začetkom letošnje sezone.


“Pri privajanju nisem imel nikakršnih težav, saj me je moštvo odlično sprejelo, prav vsi so mi že od mojega prvega dne v Celju pomagali pri prilagajanju. Zaenkrat lahko rečem, da sem izredno zadovoljen, hkrati pa že lahko rečem, da je bila odločitev za prihod na Areno Petrol pravilna. Veseli me, da je ekipa mlada in nadebudna in da igramo zelo dober ter atraktiven nogomet,” je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal 19-letni branilec, ki je bil poleti pripeljan kot zamenjava za branilce v začetni enajsterici, saj nekdanji član Triglava odlično znajde v osrčju obrambe, kakor tudi na bočni poziciji, a se je mladi Gorenjec hitro prebil v začetno enajsterico trenerja Simona Rožmana. Ta ga je v prvo postavo postavil na vseh enajstih ligaških tekmah, Klemenčič pa je ob Kotniku, Vidmajerju in Vrhovcu eden od štirih Celjanov, ki v letošnji sezoni niso izpustili še niti minute. Kljub mladosti ima mladi nogometaš že bogate izkušnje s prvoligaških zelenic, saj je v dresih Triglava in Celja skupno zbral že 65 prvoligaških nastopov: “Menim, da je za mlade igralce zelo dobro, da čim prej dobijo priložnost v članskem nogometu in tako hitro pričnejo s prilagajanjem na ta nivo nogometne igre. Vsekakor sem zadovoljen, da sem kljub svoji mladosti v prvoligaški konkurenci zbral že toliko nastopov. Se pa ob tem tudi zavedam, da je to šele začetek in da je pred menoj še ogromno trdega dela do uresničitve svojih ciljev.”

Celjani so odlično krenili v novo sezono in se za razliko od minule sezone, ko so si šele v izdihljajih prvenstva zagotovili obstanek, borijo za mesta v zgornji polovici razpredelnice: “Zaenkrat sem zelo zadovoljen s sezono, saj igramo dober nogomet, tudi uvrstitev na lestvici je zadovoljiva. Smo v dobri formi, vsekakor pa lahko igramo še bolje. Če bomo še naprej trdo delali, bo prišel tudi napredek, tako pa tudi uresničitev naših ciljev.”

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…