Uvodno srečanje 22. kroga Prve Lige Telekom Slovenije sta v Kranju otvorila domači Triglav Kranj in ljubljanska Olimpija. Po pričakovanem vodstvu zmajev so v končnici srečanja orli z dvema zadetkoma Davida Tijanića poskrbeli za popoln preobrat in skalp zmajev.


NK Triglav Kranj : NK Olimpija Ljubljana 2:1 (0:1)

Tijanić 87`-11m 94`; Suljić 28`

Sodnik: Matej Jug

NK Triglav Kranj: Arko, Rogelj (90+3` Karamatić), Kumer, Arh Česen, Mlakar, Mertelj, Tijanić, Kryeziu E., Svraka (63` Kopač), Crnov (84` Kryeziu D.), Žurga

NK Olimpija Ljubljana: Vidmar, Boakye, Burin, Maksimenko, Jurčević, Brkić (82` Putinčanin), Tomić, Črnic (64` Kronaveter), Suljić, Savić, Kidrič (72` Lukanović)

Rumeni karton: Mertelj, Kumer, Arh Česen, Kopač (Triglav Kranj); Suljić, Jurčević, Tomić (Olimpija)

Rdeč karton:

Uvodni del prvega polčasa je povsem pripadel varovancem Roberta Pevnika, že v samem začetku so si zmaji ustvarili priložnosti, a sta bila Tomić in Maksimenko nenatančna. Prvo pravo priložnost pa je v 7. minuti za zmaje zapravil Stefan Savić, a je Jalen Arko strel ubranil.

Še bližje vodstvu so bili zmaji že v 11. minuti, ko se je Matič Črnic sam znašel pred vratarjem orlov Jalnom Arkom, a je ta iz dvoboja ena na ena izšel kot zmagovalec. Že v naslednjem napadu so ponovno zapretili zmaji, ko je Stefan Savić zatresel vratnico.

Tudi v nadaljevanju so zmaji dominirali, a so bili Boakye, Savić in Maksimenko nenatančni.

V 22. minuti so si prvo priložnost priigrali tudi Kranjčani, ko je poskušal Muamer Svraka a se rezultat ni spremenil.  V 28. minuti so zmaji le uspeli kronati terensko premoč, ko se je Asmir Suljić po slalomu v kazenskem prostoru Kranjčanov sam znašel pred Arkom in ga z natančnim diagonalnim strelom premagal za vodstvo zmajev.

V 36. minuti so imeli priložnost za povišanje vodstva ponovno zmaji, ko je Matic Črnic poskušal iz prostega strela, a je žoga zletela za las preko vrat Jalna Arka.

Tudi v nadaljevanju so si prvo priložnost priigrali gostje iz prestolnice, a je Eric Boakye v tretji minuti nadaljevanja priložnost za povišanje zapravil.

V nadaljevanju so orli le vzpostavili ravnovesje, ter si ustvarili priložnost za izenačenje, ko je podaji Tijanića iz roba kazenskega prostora v 54. minuti poskušal Muamer Svraka a je strel zletel preko vrat Vidmarja.

V 58. minuti so imeli zmaji imenitno priložnost za povišanje vodstva, ko je Suljića nepravilno v kazenskem prostoru oviral Arh Česen, sodnik Matej Jug je brez oklevanja pokazal na belo točko. K izvajanju najstrožje kazni je pristopil Stefan Savić a žogo poslal mimo desne vratnice, tako da je ostalo pri minimalnem vodstvu zmajev.

V 73. minuti so bili zmaji ponovno blizu vodstva, ko je poskušal Suljić, a je Arko iz golove črte izbil žogo, ter preprečil najhujše.

V 87. minuti je Žan Rogelj iz roba kazenskega prostora poskušal, žogo je izbil Vidmar, z roko v svojem kazenskem prostoru pa je padel Jurčević. Matej Jug je še drugič na srečanju pokazal na belo točko, ki jo je uspešno izvedel David Tijanić, ter poskrbel za izenačenje.

Po izenačenju so pobudo ponovno prevzeli zmaji, v tretji minuti podaljška je po podaji iz kota poskušal Rok Kronaveter. Sledil je zadnji napad orlov, po podaji Toma Žurge je do žoge prišel David Tijanić, ki je z roba kazenskega prostora s pomočjo vratnice premagal Nejca Vidmara in poskrbel za popoln preobrat in skalp ljubljanske Olimpije.

V 23. krogu Prve Lige Telekom Slovenije se bo Triglav Kranj pomeril z Celjem v gosteh, ljubljansko Olimpijo pa v soboto čaka večni derbi v Stožicah proti Mariboru.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…