Kot zadnji od slovenskih evropskih predstavnikov bodo danes ob 20:45 uri na teren stopili Mariborčani, ki bodo v Ljudskem vrtu reševali svojo evropsko sezono. Vijoličaste na povratnem obračunu proti Hammarbyju čaka težka naloga.

Pred tednom dni v Stockholmu so s 3:1 slavili Švedi, kar je rezultat, ki ga vijoličasti v svoji bogati zgodovini evropskih tekem še niso uspeli preobrniti. Bo petnajstkratnim slovenskim prvakom uspelo tokrat? Nedeljski obračun drugega kroga državnega prvenstva proti Domžalam zagotovo vliva veliko upanja v tabor Štajercev. “Z nestrpnostjo pričakujemo tekmo. Opazna je popolna osredotočenost, ogromna želja. Obstaja obžalovanje zaradi slabše predstave v Stockholmu, smo pa se hitro pobrali in že proti Domžalam pokazali smer, v katero si želimo. Preračunljivosti ne bo, od prve sekunde bomo šli na glavo in verjamem, da skupaj z našimi navijači lahko odigramo top tekmo, pridemo do podviga ter preobrata,” današnji obračun optimistično napoveduje strateg Maribora Simon Rožman, ki že ima nekaj izkušenj v vodenjem ekip proti švedskim klubom. Leta 2019 je sedel na klopi Domžal, ki so v kvalifikacijah za evropsko ligo s skupnih 5:4 izgubile proti Malmoju.

Mariborčani so na prvi tekmi proti Hammarbyju imeli precej težav s fizično zelo močnimi Švedi, ki pa na gostovanjih niso niti približno tako uspešni kot na domačem terenu. V švedskem državnem prvenstvu so letos petkrat gostovali in zmagali samo enkrat, proti ekipi Varberg BoIS, ki se nahaja pri dnu lestvice. V Ljudskem vrtu bodo vijoličasti imeli tudi pomoč svojih navijačev, zbralo se bi jih naj med pet in šest tisoč. “Nimamo najboljšega izhodišča, toda z energijo Ljudskega vrta, s pomočjo navijačev verjamemo, da nam lahko uspe. Ta naboj pred evropskimi tekmami je v Mariboru vedno opazen. Kar se dogaja zadnje dni, je le še eden v nizu dokazov, da mesto živi s klubom. Da si vsi skupaj močno želimo, da nam uspe. Očitno se tudi navijači zavedajo, da smo na novi poti. S pozitivno naravnanostjo nam stojijo ob strani in verjamejo v ekipo,” se pomoči s tribun veseli Aleks Pihler, ki je v zadnjem obdobju v odlični formi. Sedemindvajsetletnik je proti Domžalam zabil dvakrat in že izenačil strelski izkupiček iz celotne lanske sezone.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …