Mariborčani so se v Turčiji pomerili z Gyeongnamom iz Južne Koreje in se veselili tesne zmage s 3:2, tri minute pred koncem je zmago vijoličastim zagotovil Damjan Bohar.


Mariborčani so odigrali prvo pripravljalno tekmo v Turčiji, prvi njihov nasprotnik je bil južnokorejski Gyeongnam. Trener vijoličastih Ante Šimundža za omenjeno srečanje ni mogel računati na Dejana Mezgo, ki je zbolel, poškodovanega Aleša Mejača in novinca Dareta Vršića, ki pa se je državnim prvakom priključil šele pred kratkim in še ni v tekmovalnem ritmu.

Prvi so na tekmi zapretili nogometaši iz Južne Koreje, ko je Yong v drugi minuti po kotu žogo usmeril ob levi vratnici. Kmalu so pobudo na zelenici prevzeli Mariborčani. Med uvodnimi poskusi sta zapretila Mertelj in Hotić. V 13. minuti pa vodstvo za vijoličaste. Prvi zadetek v vijoličastem dresu je dosegel 18-letni branilec Damjan Vuklišević, ki je bil po natančnem predložku Vilerja iz prostega strela najvišji v kazenskem prostoru in z glavo zabil žogo v mrežo. Južnokorejci se po prejetem zadetku niso predali, saj so s svojo hitrostjo in agresivnostjo slovenskemu državnemu prvaku onemogočili, da bi razvil svojo igro. Ker ni bilo pravih idej v napadu, so sledile podaje nazaj do branilcev, zato je v vrstah Maribora prihajalo do številnih napak. Nogometaši Gyeongnama so izkoristili nezbranost slovenskega prvaka in izenačili. Kapetan vijoličastih Aleš Mertelj je slabo podal do Marka Šulerja, do te žoge se je dokopal Song, ki je v hitrem prodoru za konec uspešno premagal še nemočnega Handanovića. Že v naslednjem napadu bi Korejci lahko zopet izkoristili napako Mariborčanov in povedli, a je ob naslednjem soočenju mariborski vratar uspešno zaustavil Yonga.

Drugi polčas je bil podoben prvemu. V 61. minuti so zopet povedli Mariborčani, vendar se je Nusmir Fajić, ki je bil najspretnejši v gneči pred vrati, ob tem poškodoval in moral z igrišča, zamenjal ga je Mendy. Nato pa je sledila nerazumljiva odločitev poljskega sodnika, ki je dosodil enajstmetrovko za Gyeongnam. Darilo je izkoristil Bosančić, ki je uspešno realiziral enajstmetrovko, in tako so Južnokorejci še drugič izenačili. V 70. minuti je trener Ante Šimundža zamenjal skoraj celotno ekipo, na zelenici je ostal le Mendy. V nasprotnem taboru pa niso posegali po novih močeh. V veliki želji po tekmovalnosti so Korejci včasih šli čez dovoljeno mejo, iz nešportnosti je nastala nepotrebna gneča, nekaterim nogometašem je zavrela kri, zato je sodnik prekinil dogajanje in izključil dva igralca. Z igrišča sta morala Željko Filipović in Park Ju Sung. V končnici pa so bili uspešnejši Slovenci, saj je v 87. minuti po podaji Stojanovića, v kateri sta pred tem sodelovala Tavares in Moravac,z natančnim odmerjenim udarcem zadel Damjan Bohar in Mariboru zagotovil prvo zmago v Turčiji. Drugo pripravljalno tekmo bodo Mariborčani odigrali jutri, njihov nasprotnik bo romunski Vaslui.

MARIBOR 3:2 GYEONGNAM
Vuklišević (13), Fajić (61), Bohar (87); Song (33), Bosančić (11m)
Maribor: Handanović (od 70. Cotman), Milec (od 70. Stojanović), Vuklišević (od 70. Rajčević), Šuler (od 70. Arghus), Viler (od 70. Trajkovski), Hotić (od 70. Moravac), Mertelj (od 70. Filipović), Cvijanović (od 70. Dervišević), Črnic (od 70. Bohar), Zahovič (od 70. Tavares), Fajić (od 63. Mendy). Trener: Ante Šimundža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…