V Ljudskem vrtu se je jutri obeta spektakel, tribune mariborskega ponosa so razprodane, svoje ljubljence bo spodbujalo več kot dvanajst tisoč navijačev. V goste prihaja lizbonski Sporting, ki sezone na domači fronti ni odprl najbolje, saj je moštvo trenerja Marca Silve po štirih krogih le pri šestih točkah, zeleno-beli so trikrat remizirali in enkrat slavili. Pred jutrišnjo tekmo, sta zgodaj popoldne pričakovanja in vtise Maribora pred jutrišnjo tekmo predstavila Ante Šimundža in Marcos Tavares.


“Priprave na tekmo potekajo v ustaljenem ritmu, ki smo ga že navajeni. Osredotočeni smo na evropsko preizkušnjo in na delo, ki ga moramo opraviti. Poškodbe se sanirajo, igralci so mentalno in fizično pripravljeni. Zavedajo se pomembnosti tekmovanja, lahko povem, da bomo jutri na dovolj visokem nivoju. Sporting je favorit, bo pa na njih tudi pritisk rezultata. Kot domačin želimo izkoristiti evforijo s strani gledalcev. To bo tekma, kjer bodo odločile malenkosti in moštvo, ki bo le-te obrnilo v svojo korist, bo tekmo tudi dobilo,” je uvodoma dejal Ante Šimundža, strateg vijoličastih, ki pa kljub temu ne bo mogel računati vse razpoložljive moči, saj Marko Šuler zaradi poškodbe mišice ni nared za jutrišnji obračun: “Smernice in obrisi ekipe so že poznani, sta le še dilema ali dve. Kar pa se tiče Marka Šulerja, pa s strani zdravniške službe nismo potrdila, da je povsem pripravljen. Na jutrišnji tekmi glede na zdravniške izide ne bo nastopil.”

“Sproščenost je relativna, v našem primeru pomeni, da nimamo pritiska, da se lahko fantje pokažejo v najboljši luči, obenem pa se zavedamo pomembnosti in želja, ki jih imamo. Smo ambiciozni, ki nas vodi v tem tekmovanju, domači stadion in ambicioznost bo na naši strani,” je še dejal mariborski strateg, ki se ne želi obremenjevati z dejstvom, da je Sporting na nogometnem trgu v finančnem smislu nekajkrat bogatejša ekipa: “Če bi razmišljali v tej smeri, Maribor ne bi igral v Evropski ligi, še manj v Ligi prvakov. Kar se tiče financ smo malček v Evropi, kar pa se tiče dela, garanja, odrekanja in ambicioznosti pa smo klub, ki parira vsem parametrom in zakonitostim evropskega nogometa.” Izmed napadalcev je najboljšo formo v zadnjih tednih prikazal mladi Luka Zahović, ki je s petimi zadetki tudi prvi strelec državnega prvenstva, Šimundža je dejal, da je sin športnega direktorja z odličnimi nastopi vložil kandidaturo za nastop: “Vsekakor je poslal kandidatura za nastop v Ligi prvakov. V kolikšni meri bo dobil priložnost, pa je pri meni še v glavi. Je igralec, ki je prihodnost Maribora in ki si zasluži priložnost.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

“Maribor črpa izkušnje iz trikratnega igranja v Ligi prvakov. Kar je za nas, udeležence na igrišču, je najpomembneje, da si ne ustvarjamo evforije, pomembneje je, da si ustvarimo energijo, ki jo potrebujemo za tekmo. Ne zanimajo nas zunanji vplivi, osredotočeni smo na delo na igrišču,” je o težavnosti jutrišnje tekme dejal še Šimundža, ki poudarja, da bo Sporting kljub slabšemu začetku sezone nevaren tekmec, saj so bili v letošnjih tekmah ponavadi boljši nasprotnik: “Razen na tekmi z Benfico, je Sporting na vseh tekmah dominiral, splet nesrečnih okoliščin, da jih rezultat ni nagradil. Če se je zaradi tega pri njih pojavilo nezadovoljstvo, pa to le potrjuje veličino kluba in njihove cilje.”

“Igranje v Ligi prvakov je velik privilegij za vse igralce in klub, na to smo dolgo čakali. Fizično in mentalno smo pripravljeni na tekmo. Jutri bomo naredili vse, da pred domačimi gledalci zmagamo in osvojimo vse tri točke. Zavedam se, da nas jutri čaka težka tekma. Skupaj z navijači bo na igrišču lažje, navijači bodo opravili svoje delo na tribunah, mi pa bomo na igrišču naredili vse, da zmagamo,” pa so bile prve besede Marcosa Tavaresa, ki pravi, da ga vse obveznosti ob preboju v Ligi prvakov niso ovirale v pripravi na jutrišnjo tekmo, obenem pa kapetan vijoličastih poudarja, da se ne ozira na nasprotnika: “Imamo čas za naše delo, imeli smo čas, da smo se pripravili in osredotočili na tekmo. Naš fokus je na jutrišnji tekmi, s trenerji in soigralci smo več kot pripravljeni na jutrišnjo tekmo. Sam bom naredil vse, da pomagam naši ekipi. Vsako tekmo igramo zato, da jo zmagamo. Ne razmišljam o nasprotniku, razmišljam o nas in naši mentaliteti. Celotna ekipa je motivirana, treniramo na visokem nivoju, kar je dokaz, da imamo jutri veliko možnosti za zmago.”

Iz Ljudskega vrta so sporočili, da je stadion razprodan, navijače pa pozivajo, da se na tekmo odpravijo nekoliko prej, saj bo zaradi velike gneče vstop na tribune trajal nekoliko dlje. Vrata Ljudskega vrsta se jutri odpirajo že ob 19:15, Viole pa pripravljajo veliko koreografijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…