Marcos Tavares in nihče drug. Legendarni kapetan Maribora se je včeraj razveselil že sedmega naslova državnega prvaka, kar doslej ni uspelo še nobenemu igralcu vijolic. S šestimi naslovi Brazilca zasledujejo Aleš Mertelj, Mitja Viler in Aleksander Rajčević, iz stare garde pa tudi Stipe Balajić.


Tudi Tavares po remiju z Gorico, ki je v Ljudskem vrtu kar dvakrat povedla, ni skrival veselja. Pred novinarje je stopil z besedami, da naslov “ne bo več drugje”, nato pa s širokim nasmehom na obrazu spregovoril o vrnitvi lovorike v Maribor. Je tokratni naslov po sezoni premora pri Tavaresu dobil posebno mesto? “Ne, vsak naslov je poseben. Ker lani nismo bilo prvaki, je letos seveda drug priokus. Mislim, da so navijači samo čakali ta trenutek. To je to, Maribor je šampion in danes je vijol’čni dan,” je uvodno izjavo z napevom zaključil dobro razpoloženi kapetan.

Maribor si je lovoriko zagotovil že pred uvodnim sodniškim žvižgom, saj so Domžale klonile na koprski Bonifiki. “Vsaka tekma je pomembna. Želimo si zmagati, danes pa so bile emocije na visokem nivoju in samo čakali smo konec tekme, da se poveselimo z navijači,” je dejal Tavares in poudaril, da remi ni pokvaril slavja, ob tem pa se je že ozrl tudi proti prihodnosti: “Že pred tekmo smo vedeli, da smo prvaki. Zavedali smo se, da imamo tekmo in da hočemo zmagati. Tudi v naslednjih štirih tekmah želimo zmagati, saj imamo še veliko ciljev, želimo igrati vsaj Evropsko ligo. Maribor hoče zmeraj najboljše in imeti najvišje cilje, hočemo zmagovati.”

Medtem ko se je Tavares veselil že sedmega naslova slovenskega prvaka, je bilo nemalo takšnih, ki so se prvič razveselili te lovorike. Milivoje Novaković se je veselil sploh prvega naslova, ob njem pa so prvič slavili tudi Bajde, Defendi, Hodžić, Kabha, Ogrinec, Palčič, Pihler, Šme, Vrhovec in drugi. Kako so oni sprejeli naslov? Rodrigo je jokal,” je v šali zaključil Tava.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…