Do začetka povratnega obračuna playoffa Lige prvakov, med Celticom in Mariborom, odštevamo le še ure. Mariborčani so se včeraj, ob 20. uri po slovenskem času, spoznali z zelenico na Celtic Parku, kjer bo domače spodbujalo preko 60 tisoč ljudi. Avditorij, pred kakršnim Mariborčani še niso igrali.


“Dvoboj bo negotov, toda imamo možnosti za napredovanje. Vsaka ekipa ima dobre in slabe plati. Moramo poiskati prostor za naše napade, imamo kvaliteto, da najdemo rešitev. Vedno bi radi zmagali, niti v Glasgowu ne bo drugače, čeprav nas do uresničitve cilja lahko popelje tudi neodločen rezultat višji kot 1:1,” je na včerajšnji novinarski konferenci, ki je bila na sporedu pred večernim uradnim treningom, dejal Ante Šimundža, ki se strinjal, da bodo domači zaradi statusa favorita pod večjim pritiskom kot Mariborčani. 42-letni strateg je napovedal zahtevno srečanje, vijoličasti pa ne bo bodo brezglavo napadali: “Moramo biti taktično dosledni, v napadu in obrambi. V Mariboru smo dobro igrali, zmoremo pa še boljše. Pred nami je fizična tekma, ogromno teka, žrtvovanja bo potrebnega za končni uspeh. Moramo imeti čim več igralcev v najboljši dnevni formi.”

“Vedno je mogoče še kaj dodati, naša ekipa je sposobna tudi za najodmevnejše dosežke. Motivacija je na najvišji ravni, povsem smo osredotočeni na tekmo. Vsi vemo, kaj bi uspeh pomenil za klub, za vse nas. Vsak igralec si želi igrati v Ligi prvakov. Maribor je enkrat bil v tej elitni druščini, zdaj želimo poskrbeti za drugo uvrstitev,” pa je dejal kapetan Marcos Tavares, ki bo verjetno med enajsterico nogometašev v začetni enajsterici, čeprav je Šimundža priznal, da ima pripravljenih nekaj različnih strategij. Vselej nasmejani Brazilec je tudi tokrat ostal optimističen in prikimal na vprašanje, če imajo vijoličasti v Glasgowu možnosti za preboj v skupinski del tekmovanja: “Mislim, da jo imamo. Celtic bo moral igrati na domačem igrišču bolj napadalno, to bo pomenilo več prostora za naše napade. In tega znamo izkoristiti.”

Pravico na obračunu, ki se bo pričel ob 20:45, bo delil izkušeni madžarski sodnik Viktor Kassai, ki je v preteklosti dvakrat že sodil Celticu. Škoti so obakrat izgubili, leta 2008 v gosteh pri Villarrealu, štiri leta kasneje pa še pri Benfici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…