Drugo srečanje 22. kroga Prve Lige Telekom Slovenije sta v Ljudskem vrtu odigrala Maribor in Gorica. Mariborčani so si po zadetkih Marcosa Tavaresa in Luke Zahoviča z novimi tremi točkami priigrali deset točk prednosti na prvenstveni lestvici pred zasledovalci.


NK Maribor : ND Gorica 2:1 (0:0)

Tavares 51`, Zahovič 56`; Kotnik 75`

Sodnik: Dragoslav Perić

NK Maribor: Pirić, Kolmanič, Ivković, Rajčević, Klinar, Cretu, Dervišević, Mešanović (80` Vršić), Santos (69` Kramarić), Zahovič (86` Žugelj), Tavares

ND Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, Celcer, Kolenc, Orsolič, Smajlagić (63` Kotnik), Šipek, Osuji (78` Hodžič), Velikonja

Rumeni karton: Klinar, Kolmanič (Maribor);  Oršolič, Celcar (Gorica)

Rdeč karton:

Še pred samim uvodom v srečanje je domači kapetan Marcos Tavares prejel zahvalo vodstva kluba ob 500 nastopu v vijoličastem dresu.

Prvi polčas se je pričel precej mirno, pod prvo priložnost so se podpisali Goričani A Etien Velikonja ni bil natančen.

Tudi v nadaljevanju je igra tekla predvsem med obema kazenskima prostoroma, nobena izmed ekip pa si ni priigrala omembe vredno priložnosti, tako sta ekipi odšli na odmor z začetnim rezultatom.

V nadaljevanje srečanja pa so prvi zapretili Goričani, ko je v drugi minuti nadaljevanja poskušal Osuji a je Pirić njegov strel odbil. Sledila je nadaljevanje akcije Goričanov a Etien Velikonja ni uspel zadeti.

V peti minuti nadaljevanja so prvič v drugem delu zapretili tudi vijoličasti, ko je Felipe Santos poskušal iz roba kazenskega prostora a Grega Sorčan ni imel težjega dela z obrambo.  

V 51. minuti so Mariborčani le povedli, ko je Žan Kolmanič z natančno podajo v kazenskem prostoru našel Marcosa Tavaresa, ki je z glavo premagal nemočnega Grego Sorčana in poskrbel za vodstvo vijoličastih.

Le dobrih pet minut zatem je Luka Zahovič poskrbel za še drugo eksplozijo navdušenja v Ljudskem vrtu. Zahovič je prejel imenitno podajo Amirja Derviševića, zatem je priigral Žigo Lipuščka, Zahovič pa je z lepim diagonalnim strelom matiral Grego Sorčana ter dosegel še 11 prvenstveni zadetek.

V 64. minuti se je v novi priložnosti za povišanje rezultata znašel prvi strelec vijoličastih Luka Zahovič a je njegov strel iz roba kazenskega prostora zletel mimo Sorčanovih vrat.

Dobrih petnajst minut pred koncem rednega dela je Goričanom uspeli rezultat znižati, po podaji iz kota je Uroš Celcer imenitno zaposlil Andreja Kotnika, ki je z glavo premagal nemočnega Kenana Pirića.

V 85. minuti se je Etien Velikonja znašel v priložnosti, ko je iz dobrih šestnajstih metrov iz voleja poskušal, a je njegov strel zletel preko gola.

V 23. krogu Prve Lige Telekom Slovenije se bo Maribor v Stožicah v večnem derbiju pomeril z ljubljansko Olimpijo, Gorico pa čaka domače srečanje proti Domžalam.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…