Maribor je v preteklem krogu Prve lige Telemach v Spodnji Šiški doživel boleč poraz, ki bi znal biti ključen v boju za prvaka s Koprom. Slednji se trenutno, dva kroga pred koncem, nahajajo na prvem mestu, dve točki pred vijoličnimi.


V 35. krogu prvenstva bo Maribor v Ljudskem vrtu pričakal zadnjeuvrščeni Aluminij, tekma pa bo poleg pomembnosti zaradi boja za naslov imela še dodatno čustveno noto. To bo zadnja domača tekma mariborskega kapetana Marcosa Tavaresa, ki je svojo premierno v Ljudskem vrtu odigral že davnega leta 2008. Obračun bo poseben tako za navijače, kot tudi za kapetana, kar je razvidno tudi iz zapisa, ki ga je delil na svoji facebook strani.

“Vstopam v zadnja dva tedna svoje igralske kariere. In vstopam v teden pred svojo zadnjo domačo tekmo. Poslovilno. Ve se, kak je moj moto: “BELIEVE!” In verjel bom do konca. Do zadnjega. Verjamem, da bomo sezono zaključil tako, kot si vsi skupaj najbolj želimo. Želim si, da bi bili v soboto skupaj z mano. V razprodanem Ljudskem Vrtu. Želim si, da bi še enkrat več začutil moč Ljudskega vrta. Stadiona, ki mi je dal toliko lepih trenutkov. Ničesar na svetu si ne želim bolj. Vsa ta leta sem dajal Mariboru vse kar sem lahko. Zmeraj sem dal vse od sebe. Želel bi še enkrat več stopiti pred vas, dragi navijači, in se še zadnjič pokloniti Ljudskemu vrtu. Hvaležen sem za vse trenutke. Vaš kapetan,” je zapisal igralec z največ nastopi in največ zadetki v dresu 15-kratnih državnih prvakov.

Zadnje dejanje Marcosa Tavaresa pred očmi domačega občinstva bo na sporedu v soboto, 14.5.2022 ob 20.15.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Anže Mlakar
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva kadrovska poteza Celja, napadalec se vrača po sedmih letih

Iz Nogometnega kluba Celje, so danes sporočili, da se je njihovemu moštvu pridružil Gregor…