Drugi obračun 2. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigran v kraški prestolnici, kjer bo Tabor Sežana v drugi domači tekmi zapovrstjo gostila Celje. Srečanje na stadionu Rajka Štolfe v Sežani se bo pričelo ob 18.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil David Šmajc.


Sežančani so po uvodnem porazu pretekli vikend proti Aluminiju tokrat v pričakovanju prvih prvoligaških točk proti grofom. Varovanci Andreja Razdrha so se tako v enem tednu še dodatno spoznali, privadili na spremembe, ki jih narekuje prvoligaški nogomet. Za Sežančane bo tekma proti grofom novi preizkus, v domačem taboru seveda upajo, da se bodo tokrat predstavili v boljši luči kot so se v uvodnem srečanju proti šumarom, tudi tokrat pa bo najbolj na udaru obrambna linija na čelu z vratarjem Arienom Renerjem. Pred srečanjem proti Celju je Klemen Nemanič poudaril, da je vzdušje v ekipi še vedno dobro: »Vzdušje v ekipi je še vedno dobro, kot na začetku, saj smo se fantje zavedali kaj nas čaka v Prvi Ligi in da pot v njej ne bo lahka. V prvi tekmi smo morali priznati premoč Aluminiju, saj nismo bili vajeni tako hitrega tempa in agresije nasprotnika, zato nas je to na začetku prvega polčasa tudi presenetilo. Mislim, da smo v drugem polčasu vseeno vzpostavili neko ravnovesje in smo bili enakovreden nasprotnik. Zavedamo se, da bo tekma proti Celju zelo težka, zato se moramo nanjo dobro pripraviti. Verjamem, da bomo tiste napake katere smo delali na prvi tekmi popravili že do te sobote. Mislim, da tudi navijači niso po eni tekmi vrgli puške v koruzo in upam, da nas bodo tudi na sobotni tekmi podprli v čim višjem številu in nam s tem pomagali do dobrega oziroma pozitivnega rezultata.«

Celjani prihajajo v Kraško prestolnico po doma osvojeni točki proti Muri. Glede na slabši začetek srečanja pretekli vikend na Areni Z`dežele so Celjani z osvojeno točko lahko zadovoljni saj so nadoknadili dva zadetka zaostanka. Prav tako so grofje med tednom predstavili tudi prvi okrepitvi v novi sezoni, rumeno-moder dres bosta v nadaljevanju sezone tako nosila Josip Čalušić in Ivan Božić. Trener grofov Dušan Kosič bo tako s svojo ekipo lovil prvo letošnjo zmago s katero bi Celjani potrdilo točko iz uvodnega srečanja. Grofje odhajajo v Sežano tudi z lepo popotnico iz medsebojnih obračunov, saj so v sezoni, ko so Sežančani prvič nastopali v Prvi Ligi, trikrat slavili. V Celju tako upajo na nadaljevanje uspešne tradicije proti novincu v letošnji sezoni.

Bo Tabor Sežana doma osvojila prve letošnje točke? Ali bodo Celjani upravičili vlogo favoritov?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…