Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in Aluminija so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).


* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Mertik, Herženjak in Radusinović.
* Strelca: 1:0 M. Babić (44.), 1:1 Leko (57.).
* CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Nemanič, Zebić, Salkić, Mihaljević (od 81. S. Babić), Krivičić, Sever (od 80. Milošev), M. Babić, Bongongui, Sikimić.
* Aluminij: Kovačić, Pantalon, Martinović, Vrbanec, Kontek (od 70. Čermak), Petrovič, Jakšić, Amuzie, Klepač, Leko, Živković.
* Rumeni kartoni: Sikimić, Bongongui, Mihaljević; Kontek, Martinović, Živković.
* Rdeči karton: /.

Kraševci so na prvi medsebojni tekmi v Sežani izgubili proti današnjemu tekmecu, danes pa so se mu precej bolje zoperstavili in iztržili točko. Glede na priložnosti bi lahko obe ekipi dobili tudi kaj več, a na koncu je delitev plena kar pravi odraz dogajanja na zelenici. Aluminij ostaja na tretjem mestu, Tabor pa sredi lestvice.

V prvem polčasu so gledalci spremljali dokaj enakovredno igro, v kateri so imeli nekaj več lepih priložnosti gosti, predvsem v 31. minuti so zagrozili, ko je Dejan Petrovič najprej poskusil s peto, Arian Rener je žogo dobil, to pa je nato čez gol poslal Mihael Klepač.

Ta je sicer poskusil premalo natančno tudi s prostega strela v 27. minuti, sicer pa velja omeniti še poskus Matica Vrbanca v 37. minuti. Na drugi strani je najprej Leon Sever v 22. minuti meril nenatančno, v 44. pa so Kraševci povedli. Mario Babić je izvedel prosti strel s približno 20 metrov in žogo od prečke poslal v mrežo za 1:0.

Gosti so izenačili v 57. minuti, ko je najprej Rener odbil žogo po strelu Klepača, nato pa je do žoge prišel Nikola Leko, sprožil proti vratom, žoga pa se je od Klemna Nemaniča odbila v mrežo. Zatem se je na drugi strani dvakrat izkazal Matija Kovačić, prvič po poskusu Rodrigueja Bongonguija, drugič pa Predraga Sikimića. Oba sta poskusila iz bližine.

V 69. minuti je imel novo lepo priložnost Babić, a je Kovačić znova dobro posredoval, na drugi strani pa so gosti malce pozneje zatresli prečko. V 76. minuti je Klepač zapravil izjemno priložnost za goste, ko je imel v bližini gola povsem odprt strel, Rener je bil na tleh, a je Aluminijev nogometaš žogo poslal točno vanj.

V 79. minuti je Nemanja Jakšić zatresel vratnico s strelom z glavo, v 83. je bil znova nenatančen Klepač, v 86. minuti pa se je na drugi strani v ugodnem položaju zapletel Sikimić.

Sežanci bodo v 20. krogu v sredo gostili Celje, Kidričani pa Triglav.

  1. Vir novice: sta.si
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper v najpomembnejšo tekmo desetletja brez svojega trenerja

Po ponedeljkovem porazu je ekipa Kopra izgubila mesto na vrhu lestvice Prve Lige Telemach,…