V prvi sobotni tekmi 2. kroga Prve Lige Telekom Slovenije je Tabor Sežana gostila Celje.


Stadion Rajka Štolfe Sežana, sodniki: Šmajc, Brezar, Vojska

Strelci: 1:0 Sever 37`;

CherryBox24 Tabor Sežana: Rener, Salkič, Zebič, Nemanič, Ristić, Mihaljević (81` Vukelić), Babić, Sever (91` Bongongui), Stevanović (86` Aliaj), Sikimić, Milošev

Celje: Jurhar, Vidmajer, Stojinović, Zaletel, D. Štraus Travner, Benedičič (52` R. Štraus),  Pišek, Novak, Pungaršek, ( 78` R. Štraus) Lotrič, Vizinger

Rumeni karton: Milošev, Sikimić, Salkič, Babić, Nemanič; Vizinger, Benedičič, Lotrič, R. Štraus

Rdeči karton: Vizinger 58`

V srečanje so boljše krenili varovanci Andreja Razdrha, ki so si prvo priložnost na srečanju ustvarili, ko je v 26. minuti srečanja dodobra Metoda Jurhara ogrel Mario Zebić, ki se je odločil za strel iz dobrih štiridesetih metrov, Jurhar pa je žogo s skrajnimi močmi izbil v kot.

Le nekaj minut po poskusu Zebića, so bili Kraševci ponovno blizu zadetka, po krasni podaji si je strel z glavo na dobrih desetih metrov priboril Predrag Sikimić, a je žoga zletela le nekaj centimetrov mimo vrat Metoda Jurhara.

Pritisk Sežančanov je obrodil sadove v 37. minuti, ko so Sežančani izvajali kot, je do strela prišel Leon Sever, ki je že premagal vratarja grofov, a je zadel vratnico, Benedičić je žogo odbil, a nazaj do Leona Severja, ki jo je s prva neubranljivo poslal v mrežo Celjanov za vodstvo Tabora.

Celjani so v nadaljevanju krenili odločneje v srečanje a v 58. minuti je sledil nov udarec za četo Dušana Kosiča, ko je David Šmajc pokazal še drugi rumeni karton Dariu Vizingerju, ter s tem rdečega.

V 79. minuti so bili blizu izenačenju nogometaši Celja, ko je poskušal Jakob Novak iz roba kazenskega prostora, a je Arian Rener strel ubranil. Tudi v nadaljevanju so bili odločnejši Celjani, ki so kljub igralcu manj v polju bili podjetnejši v 88. minuti so bili grofje ponovno blizu izenačenju, ko je z glavo po prostem strelu do strela prišel Jakob Novak a Rener je bil ponovno na mestu.

Nogometaši Tabor Sežane so vse do konca zadržali minimalno prednost, ter se tako ob zadnjem sodnikovem žvižgu razveselili prve letošnje zmage v novi sezoni in prve medsebojne v dvobojih proti Celju.

Nogometaši Tabor Sežane bodo v prihodnjem krogu prvič v novi sezoni gostovali, ko se bodo v Ljubljani pomerili z Bravom, medtem ko Celjane čaka srečanje 3. kroga že v petek, ko bodo gostili kidričevski Aluminij.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…