Nogometaši Maribora so že v Španiji, kjer se pripravljajo na povratno tekmo šestnajstine finala proti Sevilli in upajo na napredovanje v osmino finala lige Europa, saj so prejšnji teden vijoličasti pred domačimi navijači proti favorizirani Sevilli remizirali z 2:2. Iz tabora državnih prvakov pa prihaja slaba vest, da bo branilec Marko Šuler, ki ima še vedno težave z zadnjo stegensko mišico, prisiljen izpustiti povratni obračun šestnajstine finale evropske lige proti Sevilli.


Nekdanji član Gorice, Genta, Hapoel Tel Aviva in Legie je zaradi poškodbe že izpustil prvi obračun šestnajstine finale evropske lige proti Sevilli, toda vseeno je z nogometaši odpotoval v Španijo. Ker pa je moral pred koncem ponedeljkovega treninga zaradi težav z zadnjo stegensko mišico prekiniti vadbo, je bilo jasno, da bo Korošec izpustil tudi povratni obračun evropske lige, manjkal pa bo tudi na nedeljskem večnem derbiju v Ljubljani.“Veseli smo, da so igralci uspešno opravili oba treninga in so odlično pripravljeni. Problem pa se je, žal, pojavil pri Šulerju. Gre za poškodbo zadnje stegenske mišice, ki se vleče že nekaj časa. Pri mišičnih poškodbah je težava v tem, da se rade ponavljajo in moramo biti povsem prepričani, preden igralca spustimo nazaj na igrišče. Če pride do ponovitve, bi bilo zdravljenje dolgotrajnejše in še zahtevnejše, zato ne smemo tvegati. Poskusili smo s testiranjem, ali bo pripravljen za tekmo, a je test spodletel. Bolečine so še prisotne, tako da v torek ni treniral z ekipo in ne bo v kadru za tekmo s Sevillo. Opravili bomo še nekaj preiskav po vrnitvi v Maribor bo sledil pregled z magnetno resonanco. Predvidevamo, da se bo Marko v roku 10 do 14 dni spet lahko priključil ekipi,” je o težavah novega člana mariborske obrambne vrste za spletno stran NK Maribor pojasnil dr. Matjaž Vogrin.

Srednja branilca na četrtkovi tekmi bosta tudi tokrat Aleksander Rajčević in Brazilec Arghus, novinec Marko Šuler pa bo moral še nekaj časa počakati na debi v majici Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …