Na današnji novinarski konferenci NK Maribor, na kateri smo dočakali potrditev, da Simon Rožman ni več trener petnajstkratnih državnih prvakov, je športni direktor Marko Šuler spregovoril o prihodnosti kluba.


“Maribor je specifična sredina, zato moramo dobro razmisliti o nadaljnjih korakih,” je razmišljal Šuler, ki je razkril kaj je bil glavni razlog za sporazumno prekinitev sodelovanja s Simonom Rožmanom: “Rezultati enostavno niso takšni kot si želimo. Pritisk je v Mariboru nenehno prisoten in iščemo osebo, ki bo to znala dobro prenesti. Iščemo nekoga, ki bo razumel klub. Pred nami je pot, na kateri brez napak ne gre, počel jih je tudi Zlatko Zahović.

Športni direktor vijoličastih je dejal tudi, da trenutno še ni znano kdo bo na klopi nasledil Rožmana:

“Trenutno ni veliko trenerjev, ki lahko vodil ta klub, iščemo pa dolgoročno rešitev. Prioriteta je bil Slovenec, kar se ni izkazalo kot prava odločitev. Za nivo Maribora med slovenskimi trenerji nimamo veliko imen. Imamo trenerje z znanjem, vprašanje pa, če imamo v Sloveniji trenerja s pravim karakterjem. Maribor je posebno mesto in poseben klub. To moramo upoštevati. Samo znanje ni dovolj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elšnik: Želimo dokazati, da sobotna zmaga ni bila slučaj

Po prvenstvenem obračunu Kopra in Olimpije, ki so ga z minimalno zmago dobili Ljubljančani…