To soboto je padel zastor nad Prvo Ligo Telekom Slovenije. Prvaki so postali nogometaši Maribora, ki so v 36. tekmah, kar 23 krat zmagali 9 krat igrali neodločeno in samo 4 krat priznali premoč tekmecem, skupaj pa so zbrali 78 točk, kar je 9 točk več od druge Olimpije in kar 54 točk več od zadnjeuvrščenega Krškega.


Iz tabora prvakov prihaja tudi prvi strelec Prve Lige Telekom Slovenije, ki je z 18. zadetki še drugič zapored postal Luka Zahovič, ki je za zadetek prehitel Roka Kronavetra in Luko Majcna. Tudi prvi asistent Prve Lige prihaja iz vrst državnih prvakov, največ kar 15. jih je zbral Amir Dervišević. Sledita mu Senijad Ibričić iz Domžal z dvema manj, še eno manj na tretjem mestu je zbral Asmir Suljić iz ljubljanske Olimpije.

V skupaj 180 tekmah Prve Lige je bilo doseženih kar 553 zadetkov, kar znese povprečno kar 3,07 zadetka na tekmo. Iz najstrožje kazni je bilo doseženo 52 zadetkov, prav tako je bilo doseženih 15 avtogolov.

Sodniki so skupaj podelili, kar 794 rumenih kartonov, ter pokazali 44 rdečih kartonov. Kar šest igralcev je v letošnji sezoni prejelo 9 rumenih kartonov in enega rdečega, to so Damjan Trfiković iz velenjskega Rudarja, Žiga Kous iz Mure, Osuji iz Gorici, Senijad Ibričić iz Domžal, Marco Da Silva iz Krškega in Frank Bagnack iz ljubljanske Olimpije.

Največ minut v sezoni je zbral branilec vijoličastih Saša Ivković z 3.150 minutami, sledi mu vratar Gorice Grega Sorčan z 131 minutami manj, še pet minut manj od Sorčana pa je zbral nogometaš Domžal Adam Gnezda Čerin.

Največkrat je v igro vstopil legendarni Marcos Tavares, ki je kar 22 krat v igro vstopil iz klopi, sledita mu Rok Štraus iz Celja in Žan Žužek iz Domžal.  

Največ zaporednih zmag v letošnjem prvenstvu so vpisali nogometaši Maribora, ki so slavili na petih zaporednih tekmah, ob tem pa so vijoličasti odigrali tudi najdaljši niz brez poraza, ki je trajal kar 17 tekem. Največ zaporednih porazov v nizu so nanizali nogometaši Gorice, kar sedem tekem zapovrstjo so priznali premoč tekmecem, tudi najdaljši niz brez zmage so vpisali nogometaši Gorice, ki kar deset tekem zapovrstjo niso okusili slasti zmage.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…