V drugi sobotni tekma sta se v štajersko-prekmurskem derbiju v polnem Ljudskem vrtu pomirila Maribor in Mura.


Pred samim začetkom srečanja so gledalci izbrali novega vijoličnega bojevnika, ki je postal Branilec Saša Ivković.

Sam začetek srečanja je med obema ekipama minil zelo mirno, prvi strel, ki je zletel v okvir vrat so gledalci videli šele v 13. minuti, ko je po predložku Mitje Vilerja Matko Obradović odbil žogo, do katere je prišel Denis Klinar ter prvič ogrel vratarja črno-belih.

Tudi pod prvo priložnost za povišanje vodstva so se podpisali vijoličasti, tekla je 18. minuta igre, ko je Amir Dervišević s »tradicionalno« podajo iz kota našel Sašo Ivkovića, a je Matko Obradović s skrajnimi močmi izbil žogo, ter preprečil vodstvo vijoličastih.

V 27. minuti so bili blizu vodstva črno-beli, po nespametnem prekršku Vilerja nad Horvatom je le ta izvedel prosti strel, Šušnjara je že premagal Pirića, a je žogo iz golove črte zbil Dino Hotić. Dobri dve minuti pred odhodom na odmor so ponovno bili blizu vodstva vijoličasti, a se je še enkrat več izkazal Matko Obradović, ki je ubranil imeniten strel Dina Hotića z glavo po krasni podaji, Žana Kolmaniča.

V nadaljevanju so prvi zapretili Muraši, , ko je poskušal Maroša iz dobrih dvajsetih metrov je žoga zletela preko vrat Pirića.

Le štiri minute zatem pa je prišlo do prve eksplozije navdušenja v Ljudskem vrtu, a na žalost večine je povedla Mura. Po hitri akciji je Šušnjara žogo poslal globoko v kazenski prostor, Pirić je žogo izbil, a zelo slabo, saj je le ta prišla do Sirka, ki je z glavo že premagal Pirića a je veselje preprečila prečka. A od prečke se je žoga odbila do Maroše, ki je z glavo zadel za vodstvo Mure. Kaj hitro so odgovorili vijoličasti, najprej je poskušal Jasmin Mešanović a je žoga zletela preko gola.

V 58. minuti se je v priložnosti znašel Tavares, a je strel iz dobrih petih metrov Obradović ubranil.

V 63. minuti pa so varovanci Darka Milaniča le dočakali tako željeno izenačenje. Amir Dervišević je z dolgo podajo iz prostega strela na robu kazenskega prostora našel Aleksa Pihlerja, ki je žogo podal do Marocsa Tavaresa, ki se je znašel sam pred Matkom Obradovićem, tako da mu ni bilo težko zadeti za izenačenje.

V 73. minuti so bili blizu novega vodstva črno-beli, a je strel Žana Karničnika zletel tik ob vratnici mariborskih vrat.

Ljudski vrt, 10.600 gledalcev

NK Maribor : NŠ Mura 1:1 (0:0)

Tavares 63`, Maroša 52`

NK Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Viler (35` Kolmanič), Hotić, Dervišević, Pihler (83` Vršič), Santos, Tavares, Mešanović

NŠ Mura: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Lorbek, Kouter, Horvat, Maroša (77` Ćerimagić), Šušnjara, Sirk (67` Karničnik)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…